Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz E All-Terrain: Stuttgartský allroad se představuje (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (55)
Mercedes-Benz se podobně jako konkurent z Ingolstadtu snaží zaplnit každou skulinu ve své nabídce a proto odhaluje novinku, která jde stejným směrem jako Audi A6 allroad quattro.

Mercedes-Benz na začátku letošního roku představil novou generaci třídy E, nejprve jsme se dočkali sedanu a o pár měsíců později dorazilo i kombi, které se nyní stalo základem pro zcela novou verzi v nabídce značky pojmenovanou All-Terrain.

Stuttgartská automobilka svou novinku uvádí jako automobil, který spojuje nápadný vzhled ve stylu SUV s inteligentní prostorovou koncepcí klasického kombi.

Mercedes-Benz E All-Terrain se od výchozího provedení na první pohled odlišuje díky novému designu předního i zadního nárazníku, které doplňují plastové lemy blatníků a kryty prahů. Současnému stylu SUV značky pak odpovídá provedení masky chladiče. Specifický design pak mají i tři nové sady litých kol pro tento model ve velikostech 19 a 20 palců.

V interiéru All-Terrain jsou speciálně navržené ozdobné detaily z hliníku a standardem jsou zde sportovní pedály z nerezové oceli s pryžovými vložkami a koberce s logy modelu. Výbavové linie jsou zde Avantgarde a Exclusive stejně jako u kombi.

Na rozdíl od výbav se nabídka pohonných jednotek pro Mercedes-Benz E All-Terrain prozatím omezuje pouze na jedno jediné provedení, jímž je E 220 d 4MATIC s přeplňovaným vznětovým čtyřválcem o objemu 1950 cm3 ve spojení s devítistupňovou automatickou převodovkou 9G-TRONIC a pohonem všech kol.

Novinka v tomto provedení disponuje výkonem 143 kW (194 k) při 3800 min-1 a točivým momentem 400 N.m dostupným od 1600 do 2800 min-1. Mercedes-Benz uvádí akceleraci z 0 na 100 km/h za 8,0 s, maximální rychlost 232 km/h a spotřebu paliva v kombinovaném provozu 5,1 l nafty na 100 km.

Ve velmi krátké době se máme podle oficiálních materiálů automobilky dočkat uvedení i modelu E All-Terrain i s přeplňovaným vznětovým šestiválcem.

S ohledem na možnou jízdu mimo zpevněné vozovky byla upravena nabídka jízdních programů a nastavení ESP i ASR. Jízdní režim s názvem All-Terrain prostřednictvím obrazovky v interiéru zobrazuje například o příčném i podélném náklonu nebo směr jízdy podle kompasu.

Novinka je ve srovnání se standardním kombi o 29 mm vyšší, z nichž má zhruba 14 mm připadat na použité pneumatiky a 15 mm na novou standardní úroveň nastavení vzduchového odpružení. Světlá výška se pak v závislosti na zvoleném jízdním režimu pohybuje od 121 do 156 mm.

Výstavní premiéra této novinky se odehraje na začátku října na autosalonu v Paříži, zatímco uvedení na trh má následovat až na jaře příštího roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (55)
22. 9. 2016 21:43
Re: huh!
Tak já jsem zvědavý, jaká bude Panamera se základním (zážehovým) motorem. A jestli bude konečně kupé. Záleží, kdo co chce. Já jsem na kupé. Ze střední by asi číslo jedna byla čtyřka BMW. O něco výš bych se určitě podíval na F-Type. Šestka už je postarší. SL. S Coupé také není k zahození (ale ty televize... pořád jsem si nezvykl). ;-)
22. 9. 2016 21:30
Re: huh!
Tím patřičným rozpočtem jsem myslel, aby to nevypadalo jako u snědeného krámu. "Hlouposti" si užiji u půjčené předváděčky (vyblbnu se) a pak to většinou neobjednávám (i když se mi nevyužitá tlačítka v interiéru nelíbí).
22. 9. 2016 16:23
Re: Moc chromu, málo agresivní nárazník v předu.
"kde jsou ty casi" vi malokdo...
22. 9. 2016 13:38
Re: Úkol zněl jasně...
tak doslova asi ne, ale psalo se o tom, ze ostatni rady budou nasledovat. pokud nejdulezitejsi modelova rada bude stat mimo, pak neco neni ok...
Avatar - cechblog
22. 9. 2016 12:11
Moc chromu, málo agresivní nárazník v předu.
Ale špatné to není. Kde jsou ty časi překrásné první A6 Allroad.