Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Sedric se tentokrát představuje jako autonomní školní autobus

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Volkswagen si pro letošní autosalon v Ženevě připravil svůj autonomní přepravník Sedric v nové podobě. Žlutá barva tohoto vozidla má dávat jasně najevo, že se muže stát ideálním školním autobusem.

Volkswagen Sedric, jehož jméno je zkratkou slov SElf DRIving Car (samořídící vozidlo), se ve své původní podobě představil poprvé na loňském autosalonu v Ženevě a následně se v průběhu roku 2017 dočkal dvojice dalších provedení, pojmenovaných Sedric 42 a Sedric Nightlife.

Ženeva v roce 2018 se stala místem premiéry pro novou podobu, kterou je Sedric School Bus, jehož exteriér i interiér spolu se jménem nenechávají nikoho na pochybách o tom, že představuje školní autobus.

Zaměření letošního konceptu Sedric School Bus na dopravu dětí je přizpůsoben design exteriéru, jemuž vládne vedle velkých prosklených ploch žlutá a černá barva.

Interiér pak má působit bezpečně a zábavně zároveň. Pozornost v něm přitahuje především velká hliníková bedna, která je úložným prostorem pro tašky a zároveň základem pro dvoumístnou sedačku. Přední čelní sklo, které je navrženo jako velkoformátová OLED obrazovka, má poskytovat zábavu na palubě, přizpůsobenou specifickým cílovým skupinám v podobě dětí a mládeže.

Po technické stránce se nový Sedric neliší od svých předchůdců, což znamená, že je postaven na architektuře MEB skupiny VW, která vznikla speciálně pro elektromobily a v kabině nenajdete ani volant, ani pedály, ba ani páku voliče samočinné převodovky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
6. 3. 2018 12:48
To má byť vtip?
V živote by som do takého odpadu neposadil svoje deti.