Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Continental GT Convertible Galene Edition by Mulliner: Silniční jachta pro čtyři

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Bentley představuje novou limitovanou edici modelu Continental GT Convertible, která je výsledkem spolupráce jeho individualizační divize Mulliner se společností Princess Yachts.

Mulliner je tradiční značka, která je s vozy Bentley a Rolls-Royce spojena po desetiletí. Původně samostatná karosárna byla pohlcena automobilkou v roce 1959, v době samonosných karoserií se přeorientovala na úpravy exteriéru a interiéru. Od roku 1991 pak spadá přímo pod Bentley.

Princess Yachts je specialistou na motorové jachty, jehož kořeny sahají do poloviny šedesátých let dvacátého století. V současnosti tato společnost se sídlem v anglickém Plymouthu nabízí luxusní motorové jachty, z nichž ty nejluxusnější disponují celkovou délkou přes 40 metrů.

Bentley Continental GT Convertible Galene Edition by Mulliner je přímo inspirován jachtami společnosti Princess Yachts a má se jim přibližovat provedením svého exteriéru i interiéru.

Karoserie luxusního kabrioletu se pyšní bílým lakem pojmenovaným Glacier White, který doplňují modré prvky v odstínu Sequin Blue. Pozornost k vozu pak rozhodně přitáhnou i jeho 21palcová kola.

Interiér se může pochlubit perfektně zpracovaným čalouněním v jemných odstínech a ručně zpracovanými detaily. Specialitou pouze této edice je pak na přání dodávané zobrazení jachty na palubní desce před spolujezdcem, jehož autorem je španělský umělec Jaume Vilardell.

Pod kapotou se oproti výchozímu provedení žádné změny neodehrávají, což znamená, že zde pracuje dvojicí turbodmychadel přeplňovaný vidlicový osmiválec o objemu 4,0 litru s výkonem 373 kW (507 k) při 6000 min-1 a a točivým momentem 660 N.m při 1700 min-1. Téměř pětimetrový kabriolet zvládne akceleraci z 0 na 100 km/h za 5,0 s a jede až 301 km/h.

Bentley samozřejmě nezmiňuje cenu modelu Continental GT Convertible Galene Edition by Mulliner, ale uvádí, že jeho produkce bude omezena na pouhých 30 exemplářů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)