Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce? Ferrari? McLaren? Ne, toto je předělaný Bentley Continental

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Ve Španělsku se objevilo zvláštní kupé, jehož základem je Bentley Continental GT, i když jej prodejce označuje za prototyp vozu značky Rolls-Royce vyrobený v jediném exempláři.

Automobily upravené podle představ svých majitelů nejsou ničím zvláštním od počátků motorismu. Ti chudší se omezí na tuning rodinného vozidla a ti nejmovitější si mohou objednat vůz vyrobený na zakázku. Takovými jsou například Rolls-Royce Hyperion, Ferrari P4/5 nebo novodobý Stratos.

Vedle slavných karosáren využívajících těchto zakázkových vozů k propagaci svých schopností existuje i řada větších či menších v podstatě anonymních firem, v jejichž dílnách a garážích vznikají rovněž zajímavé stroje.

Jeden z nich se objevil nedávno na prodej ve španělské Marbelle. Soukromý prodejce prostřednictvím webu autoscout24 nabízí jediný prototyp Rolls-Royce Phantom na světě. Při pohledu na vůz i do jeho popisu je ovšem jasné, že toto vozidlo nemá s rollsem nic společného a jméno má jen přilákat více pozornosti.

Základem kupé postaveného před rokem je Bentley Continental GT, jehož karoserie byla prodloužena o 500 mm na 5300 mm a rozšířena o 120 mm na 2060 mm. Výsledkem je silueta podobná Ferrari 612 Scaglietti, jemuž se údajný prototyp přibližuje i vzhledem zadních partií. Boky s velkými výdechy za předními koly připomínají Mercedes-Benz SLR McLaren nebo Aston Martin One-77 a příď nemá daleko k Maybacu Exelero, ale s podoba s Rolls-Roycem se nekoná ani v interiéru, kde je vše jako v sériovém Bentley.

Žádné velké překvapení se nekoná ani pod kapotou, kde je uložen šestilitrový W12, jehož výkon je zvýšen ze standardních 423 kW (575 k) na 515 kW (700 k). S motorem spolupracuje šestistupňová automatická převodovka a pohon všech kol.

Vůz má údajně najeto jen 338 km a prodejce za prodloužený Bentley Continental GT požaduje 300.000 euro (zhruba 7.800.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Skipper
11. 8. 2013 13:16
Nevkus na n
Sice Continental nepovažuji za nejúžasnější Bentley, ale tohle se hodně nepovedlo :no:
Zadek s prvky Ferrari jakž takž jde, ale přední maska, divné rámečky kolem světel a ten boční výřez? 8-s