Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Flying Spur jako pick-up? Jedinečný Decadence může být váš

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Přestavba luxusního sedanu na nevšední pick-up vyšla původního majitele na více než 3 miliony.

Evropské prémiové automobilky několikrát koketovaly s myšlenkou stavby prémiového pick-upu, přičemž Mercedes-Benz dovedl celý projekt až na trh, výsledky ale nebyly zrovna ohromující. Přesto se na starém kontinentu najdou zákazníci, kteří o podobný styl automobilů stojí. A neváhají si zaplatit vlastní neobvyklou přestavbu.

To je příběh i tohoto Bentley, původně prémiového sedanu Flying Spur, který byl v dílnách britského úpravce DC Customs přestavěn na neobvyklý opulentní pick-up s trefným názvem Decadence. Zákazník měl přitom za přestavbu utratit asi 120.000 liber, což je dnes v přepočtu bezmála 3,4 milionu korun. Jen za samotnou přestavbu.

Video se připravuje ...

Samotný sedan Bentley Continental Flying Spur, v tomto případě vůz z roku 2005, přitom také jistě nepatřil k nejlevnějším. Ostatně pod kapotou se ukrývá 6litrový twin-turbo přeplňovaný motor W12, který na všechna kola posílá 560 koní. Zřejmě se tak jedná o jeden z nejvýkonnějších a nejrychlejších pick-upů na trhu.

Karoserie přitom prošla skutečně působivou proměnou, během které došlo k odstranění střechy za B sloupkem, zadních sedaček, zadního páru dveří, atd. Upravená boční linie, včetně napojení na kabinu, přitom stále působí docela elegantně. Úpravci navíc zachovali funkční střešní okno v kabině.

Za jednoduchou přepážkou s oknem se nachází korba obložená týkovým dřevem, která namísto pick-upu připomíná spíše palubu člunu, což byl podle úpravců z DC Customs také účel. Po bocích jsou lavice, pod kterými najdeme úložné prostory. V zadní části je navíc vyhrazený prostor na dvojici baterií.

Většina karoserie je lakovaná ve fialové barvě, pouze kapota je zářivě stříbrná. Kabina je čalouněná karamelově hnědou kůží, kterou doplňují dřevěné dekory. Z původního vozu navíc zůstala bohatá komfortní výbava.

Bentley Continental Flying Spur pick-up „Decadence“ je na prodej prostřednictvím webu Piston Heads a nachází se ve Velké Británii, konkrétně v Knaresborough. Cena vozu je stanovena na 149.950 liber (cca 4,2 milionu korun), což sice není málo, s ohledem na cenu přestavby a unikátnost vozu to však pro některé movité zájemce stále může být akceptovatelné.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme