Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley: Prodeje v Číně klesají, v Evropě naopak rostou

David Bureš
Diskuze (0)
Automobilce Bentley se v prvním pololetí roku dařilo v Evropě a Americe. Bodoval hlavně model Continental GT Speed.

Bentley během prvních šesti měsíců letošního roku prodalo na celém světě 4.279 automobilů. Proti stejnému období loňského roku se jedná o devítiprocentní nárůst, v první polovině roku 2012 tato britská značka prodala 3.929 vozů

Klíčovým faktorem pro tento úspěch byl růst prodejů v USA, které je pro Bentley největší trh. V celém regionu Amerika Bentley letos zatím prodalo 1.282 automobilů, o 12 procent více než před rokem.

Překvapivý je růst v Evropě, což naznačuje, že zájem evropských zákazníků o luxusní zboží neklesá. Evropské prodeje britského výrobce meziročně vzrostly o výrazných 22 procent.

Například ve Velké Británii se v prvním pololetí letošního roku prodalo 698 vozů značky Bentley, což je proti stejnému období roku 2012 nárůst o 25 procent.

Značce sídlící v anglickém Crewe se dařilo také v Rusku, který je pro ni důležitý rozvíjející se trh. Zde automobilka letos zatím prodala 110 vozů, o čtyři procenta více než před rokem.

Naopak v Číně Bentley zažilo pokles prodejů, registrováno zde bylo 817 aut této značky, což je 23 procent méně než v první polovině roku 2012. Vedení automobilky nižší prodeje vysvětluje tím, že zdejší klienti čekají na modernizovaný sedan Flying Spur.

Světovým prodejům Bentley v první pololetí pomohl zájem o modely Continental GT Speed a Continental GT Speed Convertible. V následujících měsících roku má prodeje táhnout hlavně model Flying Spur.

Bentley profitovalo rovněž z rozšířené prodejní sítě. V první polovině letošního roku automobilka otevřela 14 nových dealerství, mezi kterými byl například showroom v ruském Petrohradu. V průběhu léta chce automobilka otevřít také zastoupení v běloruském Minsku.

David Bureš
Diskuze (0)