Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley: Speciální verze First Edition pro Bentaygu. A bude i menší crossover?

Michal Fokt
Diskuze (18)
Nejrychlejší zájemci o Bentaygu budou odměněni speciální edicí. A Bentley také prozradil něco o svých plánech. Zahrnují další SUV a sportovní vůz.

V předvečer autosalonu v Los Angeles se v kalifornské metropoli konala v hotelu Sunset Marquis Hotel VIP party, na níž byl v americké předpremiéře představen crossover Bentley Bentayga. Ba co víc, ve specifikaci First Edition, která bude určena jen pro 608 nejrychlejších zákazníků.

Ti se mohou těšit z britských vlajek na karoserii i v interiéru, speciálních 20" kol, kontrastního diamantového prošívání, speciálního ambientního podsvícení, osvětlených prahových lišt a velkorysého dýhování. K pohonu slouží nezměněné W12 6.0 twin-turbo se 447 kW a 900 Nm, zkombinované s osmistupňovým automatem.

Bentley také nezávisle na akci v Kalifornii prozradil i něco málo o blízké budoucnosti značky. Ta se bude točit kolem dvou modelů. Tím prvním, jenž by měl naplnit kasu zase o něco víc, je další crossover, menší než Bentayga. Vůz by měl hrát zásadní roli při více než dvojnásobném nárůstu prodejů (na zhruba 25 tisíc kusů), které Bentley plánuje. Menší SUV by mělo být velikostně mezi Cayenne a Macanem a v nabídce se objeví do tří let. Mělo by kromě motoru W12 pro top verzi dostat i osmiválec, turbodiesel a hybrid.

Ačkoli bude mít novinka se současnými modely společné stylistické rysy, přinese zcela nový design. Oficiálně projekt sice ještě není schválen, mělo by však jít jen o formalitu. Podobně je na tom projekt EXP 10 Speed Six, jenž bude inspirací pro sportovní vůz značky. Představí se kolem roku 2020 a měl by být zaměřen na značku Aston Martin. Kromě klasické verze s benzinovým V8 4.0 o výkonu kolem 500 koní dostane i verzi se dvěma elektromotory a dojezdem 500 km. Bentley doufá, že se díky novým akumulátorům dostane s váhou pod dvě tuny.

Michal Fokt
Diskuze (18)
Avatar - Hammunasakra
18. 11. 2015 02:22
Re: Pompézní
Ale může ;-)
Avatar - JirkaV8
17. 11. 2015 21:13
díry trhu se zacelují
Ale ale, SUV sice primárně nemusím, ale je to dost dobré, určitě jsou auta co budou v prvních týdnech výroby již dááávno vyprodány.
Avatar - Ham.
17. 11. 2015 19:35
Pompézní
jak Charles Emerson Winchester, ale auto pro britskou královnu asi nemůže vypadat jinak.
17. 11. 2015 18:29
Re: Skvělý koncept...
No, mistni slintalove ucite nebudou zakaznici Bentley, ale ze z 608 kusu miri ctyri stovky do Ruska o necem vypovida. A rozhodne tim nemyslim ruskou ekonomiku..
17. 11. 2015 17:59
Re: Skvělý koncept...
Prijde mi to jak Multipla pro bohate...