Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley uvažuje o vlastní divizi pancéřovaných vozů

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Bentley by rád uspokojil více zákazníků, proto se chystá založit vlastní divizi na stavbu speciálních automobilů odolných zbraním.

„Obrněnce“ vyrábí na zakázku hlavně Mercedes-Benz, a to nejen na základě luxusní třídy S, ale například i menší E-Klasse. Podobné oddělení má i skupina Jaguar-Land Rover a nesmíme zapomenout ani na Audi.

Klienti ostatních značek se musí obrátit na specialisty a přivézt jim svůj již zakoupený vůz k potřebným úpravám. Ať už se jedná o moskevskou firmu ArmorTech, německý Stoof International či brémské Trasco, které přežilo několik bankrotů a změn majitelů. Modifikace většinou zahrnují rozřezání automobilu a montáž speciální konstrukce z oceli a legovaného hliníku, čalounění sedadel neprůstřelným syntetickým materiálem a nezbytná vícevrstvá skla.

Bentley, který si zakládá na individuálním přístupu ke klientům, jim sám nic podobného nabídnout nemůže, přitom by o podobná speciální přání nouzi neměl. Už jen v Rusku, na Blízkém východě nebo v Latinské Americe existuje spousta dostatečně movitých lidí, kteří si takový vůz mohou dovolit a přitom se (mnohdy právem) obávají o své životy.

Z těchto končin také britský aristokrat s okřídleným B eviduje nejvíce potenciálních zájemců. V rozhovoru pro The Guardian to potvrdil finanční ředitel automobilky Jan-Henrik Lafrentz: „Zkoumali jsme obchodní případy ohledně stavby pancéřovaných automobilů. Takový krok by nám pomohl v expanzi na rozvíjejících se trzích.“

Pokud se skutečně v Crewe rozhodnou kladně, nebudou muset dlouho hledat odborníky. Nezapomeňme, že Bentley je součástí skupiny Volkswagen. A experti na ruční stavbu „obrněných“ limuzín pracují například u Audi.

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Avatar - wladyk
30. 8. 2012 12:33
Výměna?
Pokud spustí výrobu tak se brzy dočkáme výměny vozů "vládní flotily". >:D
30. 8. 2012 11:26
Pancéřování
A já myslel, že jsou dvaapůltunové bentley pancéřované už "v základu" :-)