Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mladík, který přišel o nohy, opět závodí. Na pódiu pije šampaňské z protézy!

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Příběh závodníka Billyho Mongera obletěl svět. Při závodním incidentu přišel o nohy, ale nevzdal se a nyní opět usedá do monopostu. A dokonce sbírá úspěchy a na pódiu slaví s protézou v ruce!

V dubnu loňského roku se sítěmi začalo šířit video s nepěkně vypadající havárií, která se odehrála v Donnington Parku při závodech mladých hvězdiček šampionátu formule 4. Britský jezdec Billy Monger tehdy naneštěstí přišel o obě nohy. Všichni si přáli, aby se mu podařil návrat do běžného života, v závodění snad ani nikdo nedoufal.

Jenže tenhle mladík se nevzdal. Díky síle sociálních sítí se jeho příběh rozšířil do všech koutů světa, za podpory fanoušků a hvězd motorsportu vznikla organizace na jeho podporu a Monger tak o pár měsíců později nejenže chodil o protézách, ale navíc se vrátil do závodního auta! Kromě toho se coby host účastní závodů formule 1, vídat jej můžete v garáži Mercedesu.

Aktuálně jezdec působí v britské Formuli 3, kde na sebe o posledním závodním víkendu opět upozornil. Nejenže si i přes svůj hendikep dojel pro parádní třetí místo, ale ještě předvedl hodně zajímavou oslavu. Šampaňské totiž popíjel z vlastní protézy!

Fotografií se posléze pochlubil na Twitteru a přiznal, že inspirací mu byl Daniel Ricciardo. Australský závodník ve službách Red Bullu se proslavil tím, že vítězství ve formuli 1 slaví pitím šampaňského z vlastní boty, kterou celý závod obouval. Občas k tomu přesvědčí i ostatní účastníky pódiového ceremoniálu, někteří se ale z pochopitelných důvodů brání.

Zatímco Ricciardova show se jmenuje „shoey“, Monger tu svou pojmenoval „leggy“. A lze předpokládat, že něco podobného pilot týmu Carlin brzy zopakuje. Po patnácti závodech (ve formuli 3 se jezdí tři během jednoho víkendu) má na svém kontě 184 mistrovských bodů a v celkovém pořadí je na pěkném sedmém místě. Neexistuje snad nikdo, kdo by mu alespoň jedno vítězství nepřál.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Avatar - cz-marty
26. 7. 2018 00:30
"Po incidentu přišel o nehody"
Zdravím, je skvělé, že se zvládl vrátit a dál následuje svou vášeň. Na článku je prostě trapné, že to píšete asi na mobilu a nekontrolujete si automatické opravy "Po incidentu přišel o nehody"