Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 225i Active Tourer: Je to skutečný bavorák?

Auto Tip Klassik
Diskuze (19)
MPV Active Tourer je první BMW zaměřené plně na rodinu. Nevzdalo se ovšem tradičních hodnot výrobce?

Po projížďce s předsériovým prototypem prohlašujeme, že první MPV z Mnichova je vůz pro nadšené řidiče. Když v plném tempu projíždíme zatáčkou, všímáme si prvotřídní stability a přilnavosti. Přitom auto není ani příliš tvrdě odpružené, nedokonalosti silnice žehlí jako jeho větší bratři s číslem 3 nebo 5 na zádi. To je pro vývojový tým dobrá zpráva, protože stejný podvozek dostane i příští řada 1 nebo SUV X1.

Napříč uloženému čtyřválcovému benzinovému motoru pomáhá k výkonu 170 kW turbodmychadlo twin scroll, jednotka si navíc skvěle rozumí s osmistupňovou automatickou převodovkou. A protože je vše spojeno s dynamicky talentovaným podvozkem, za volant rádi usednou i zapálení řidiči.

Palubní deska i výplně dveří jsou pokryté měkčenými plasty a v testovaném voze nechyběly ani kožené sedačky. Volant s tlustým věncem a čitelné přístroje jen dotvářejí sportovní atmosféru. Na řádné jízdní dojmy si musíme ještě počkat, už teď ale víme, že před námi stojí další vynikající BMW...

Kompletní text, včetně tabulek a závěrečného hodnocení si přečtete v aktuálním Auto Tipu č. 14/14, který je právě k dostání na stáncích.

Auto Tip Klassik
Diskuze (19)
4. 7. 2014 19:57
Re: hlavne ta bocna schreyerova linka
no nevím, mně se teda béčko líbí víc... respektive, není mi tak protivné:-)
Avatar - praděda7
4. 7. 2014 14:55
BMW 225i
....nemůžu si pomoct, ale já v tomto voze opravdu nikde nevidím souvislost s BMW styling......ano, spíš bych souhlasil s pisatelem článku, že má hodně společné s KIA....a proto bych "BMW peníze" za tento vůz nedal..... ;-\
4. 7. 2014 14:53
Re: GS
Tak pod tohle nemám problém se podepsat. Tak nějak to taky vidím. :yes:

Minimálně myšlenka na zamyšlenou.
4. 7. 2014 10:02
Re: škoda té stoupající spodní linie oken směrem dozadu
Nevím, proč by prémiovost postrádala smysl. To jsou jen blbé kecy.
Mohu třeba očekávat ve výbavě elektrické ovládání zavazadelníku, pro rodinné auto z mého pohledu žádaná výbava, o které si mohu u Carens nebo Versa nechat jen zdát. Navíc zavazadelník u Carense je docela k smíchu na střední MPV, které je o skoro 20cm delší než dvojkovej bavorák. O tom, co je pod kapotou se asi nemá ani cenu bavit, že?
Avatar - fOE
4. 7. 2014 09:20
Re: hlavne ta bocna schreyerova linka
No to sice jo, ale na obrazku furt vidim Kia 2 sports tourer, nemuzu si pomoct.