Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW v Americe zaplatí za Mini pokutu 40 milionů dolarů

Michal Fokt
Diskuze (7)
NHTSA vypisuje další tučný šek. Za opožděnou svolávací akci vozů značky Mini zaplatí automobilka BMW desítky milionů dolarů.

Agentura National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) zase dostane nějaké "drobné" do federální kasičky. V říjnu 2014 totiž zjistilo, že vozy Mini Cooper modelového roku 2014 nesplňuje požadavky americké legislativy na bezpečnost při bočním nárazu. Podle BMW byl testován exemplář s nesprávnou hmotností. Crashtestem ovšem neprošel ani Mini Cooper modelového roku 2015 letos v červenci, jenž už měl být v pořádku a úřad tedy vyzval severoamerické zastoupení BMW, aby provedlo nápravu u více než 30 tisíc automobilů.

BMW však údajně nezareagovalo dost rychle (do pěti dnů od oznámení NHTSA) a tak agentura v říjnu zahájila řízení, na jehož konci bylo udělení pěkně mastné pokuty ve výši 40 milionů dolarů za otálení s vyhlášením svolávací akce. Problém lze vyřešit instalací většího množství materiálu, pohlcujícího nárazovou energii.

Pro německou automobilku to neznamená pouze nutnost situaci napravit a zaplatit pokutu, ale musí také za asistence externího konzultanta vytvořit systém, jenž zabrání tomu, aby se problémy s bezpečností aut opakovaly. Současně musí zajistit, aby dealeři nemohli prodat žádný vůz, představující možné riziko.

Michal Fokt
Diskuze (7)
27. 12. 2015 01:20
Re: Cílená likvidace evropské ekonomiky
Nečekal bych, že se na ACZ dočkám tak hluboký myšlenky. ;-)
Avatar - speedfred
25. 12. 2015 21:56
Re: Cílená likvidace evropské ekonomiky
aj kde moc s tebou nesúhasím ,teraz :yes: a TTIP :-( :-(
Avatar - S8
25. 12. 2015 21:28
Re: Cílená likvidace evropské ekonomiky
Přesně tak, tohle je jen taková přípravička, aby to pak nebyla tak velká změna, tak je potřeba začít včas.

USA cíleně oslabuje Evropu všemi možnými i nemožnými způsoby a snaží se za pomocí organizování migrace ji rozložit tak, aby nemohla být EU protiváhou USA, no a kancléřka Mrkvová a spol jí v tom vydatně pomáhají....

Svět se prostě po...l
Avatar - Ja Prvni 123
25. 12. 2015 19:14
No, ale tak je to v pořádku, ne?
Za nedodržení pravidel je pokuta... a náprava nestačí, je třeba preventivně předcházet podobným problémům.

Přijde mi to normální.

A pořád je to asi 1.000,- USD na auto.. což není zas taková tragedie, ne?
Avatar - alf1963
25. 12. 2015 18:36
šek
Už je potřeba taky vypsat pořádný šek ušákům :no: