Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW i8: Chystá se roadster a... osmiválec!

Michal Fokt
Diskuze (19)
Ekologický mnichovský supersport i8 se dočká dvou novinek. Připravuje se otevřená verze a před zadní nápravu se nastěhuje V8 od Alpiny.

Určitě máte ještě v živé paměti, jak vehementně představitelé BMW i divize M už několik let odmítají vznik ostřejší verze sportovního hybridu i8. Tak na tom se... stále nic nemění. Ale když jste opravdový fanda značky, tohle vás nemůže odradit. Pokud na to kašle automobilka, otevírá se prostor pro aftermarket a německá firma Gabura Racing Technologies, specializující se na závodní převodovky, udělala to, co si přeje asi každý skalní fanda BMW. Vyhodila hybridní systém a tříválcovou patnáctistovku a před zadní nápravu namontovala dvakrát přeplňovaný bavorácký V8 o objemu 4,4 l z BMW M6.

Ba co víc, jedná se o jednotku připravenou Alpinou, která by měla mít výkon zhruba o 200 koní vyšší, než originální mnichovská specifikace, což znamená, že se pohybuje někde kolem 800 koní (588 kW). Síla motoru jde na zadní kola prostřednictvím šestistupňové sekvence. Podrobnější info zatím není k dispozici a Gabula se nepochlubila ani fotkou swapu samotného, důvodem prý je, že projekt ještě není kompletně dokončen. Až bude hotovo, určitě o Gabula i8 ještě uslyšíme. Jsem si jistý, že pak vám na přání předělají vaši i8 též.

Druhá novinka, související s BMW i8, už je ale plně v režii mnichovské automobilky. Poté, co už skoro před 4 roky(!) BMW představilo studii i8 Spyder, se dočkáme její realizace. Handelsblattu to prý potvrdil šéf BMW Harald Krüger, ale neprozradil časový plán. Avšak s ohledem na to, že i8 míří do třetího roku své výroby, byl by asi nejvyšší čas a k rozšíření nabídky by mohlo dojít ideálně už v příštím roce.

Michal Fokt
Diskuze (19)
Avatar - Romeo
7. 12. 2015 10:06
Re: Mutant
predpokladas zle ....zviezol som sa./sklamanie z interieru,exterieru...dojazd...pneu..chy… tam srdce/..z mojim sa to neda porovnat/mam cosi z Italie/
Avatar - Dylan McKay
7. 12. 2015 07:32
Re: konečně
Někomu došly argumenty, tak se vydává za Gilgita?
7. 12. 2015 04:23
Re: Mutant
Předpokládám, že jsi ho nejel, ale myslíš si to ;-)
Avatar - Romeo
6. 12. 2015 22:37
Re: Mutant
..iba som chcel poveda ze i8 nie je GT...teda Grand turismo..nie je i8 v pravom zmysle....tak to vidim ja...peknu noc
Avatar - Bully_
6. 12. 2015 19:56
Re: konečně
>:D :yes: