Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW M GmbH: Co se chystá pro podzim 2010?

Dariusz Szynder
Diskuze (2)
Modely divize M GmbH bavorského BMW mohou být od letošního podzimu ještě exkluzivnější. V BMW M GmbH totiž připravili pro modely s logem M, ale i pro běžná BMW, nové doplňky a úpravy.

Od tohoto podzimu BMW M GmbH rozšíří nabídku doplňků pro vybrané modely BMW. Nové individualizační prvky byly vyvinuty pro modely M3, sedan a kombi řady 5, a také pro nejnovější model bavorského výrobce, SAV X3. Pro řady 5 a 7 připravilo nové doplňky také BMW Individual. Řidiči modelů X5 M a X6 M zase budou moci využívat službu BMW ConnectedDrive.

Vylepšení pro M3

Pro BMW M3 s čtyřlitrovým osmiválcem o výkonu 309 kW připravila divize M komponenty upravující pohonné ústrojí, podvozek, aerodynamiku, ale i interiér.

Standardní tlumič výfuku tak lze nahradit sportovnějším, vyrobeným z titanu. Jízdní vlastnosti zlepší devatenáctipalcová litá kola v designu Competition, která byla optimalizována speciálně pro model M3. Z nabídky M Performance pochází také zadní spoiler a karbonový spodní díl předního nárazníku. V karbonu mohou být vyvedeny také zpětná zrcátka.

Karbonem lze ozvláštnit také interiér. Z tohoto materiálu svou totiž vytvořeny ozdobné lišty, naproti tomu sportovní pedály jsou vyrobeny z hliníku.

Pětková řada ve sportovním

BMW řady 5 ve verzi sedan a nově i kombi bude možno od podzimu 2010 obléknout do M paketu, který obsahuje sportovní podvozek, aerodynamicky optimalizovanou stylingovou sadu obsahující nárazníky, prahy a u sedanu odtrhovou hranu na víku kufru. Dále v paketu najdeme osmnáctipalcová kola s dvojitými paprsky, za příplatek jsou dostupné devatenáctipalcové ráfky.

Do interiéru lze přiobjednat sportovní sedadla čalouněná kombinací tkaniny a kůže Alcantara, olemovaná kontrastním švem a ozdobená logem M divize. V paketu dále najdeme například kůží potažený sportovní volant, speciální rukojeť řadící páky s logem M nebo antracitové čalounění stropu pocházející z nabídky BMW Individual.

M paket pro X3, služba ConnectedDrive pro X5 M a X6 M

Těsně po premiéře nového SAV BMW X3 se na trhu objeví sportovní M paket pro tento model. Také tato sada bude obsahovat doplňky zlepšující vzhled interiéru i exteriéru, jízdní vlastnosti i aerodynamiku. Půjde mj. o aerodynamickou sadu skládající se z nových nárazníků a prahů, chromované koncovky výfuků nebo 18-palcová litá kola. Jízdní vlastnosti dále zlepší systém Performance Control. Verze X3 xDrive35i kombinuje sportovní paket s variabilním sportovním řízením a automatickou převodovkou doplněnou o páčky na volantu.

Pro X3 budou rovněž dostupná sportovní sedadla čalouněná kombinací kůže a tkaniny, kůži potažený multifunkční volant, interiérové doplňky z broušeného hliníku nebo čalounění stropu z nabídky BMW Individual.

Modely X5 M a X6 M bude možno nově vybavit systémem ConnectedDrive, který umožní propojit mobilní telefon nebo hudební přehrávač s palubním systémem iDrive. S navigačním systémem Professional pak lze využívat také kancelářské funkce (SMS, e-mail ap.) připojeného telefonu přímo na displeji umístěném na přístrojovém štítu.

Exkluzivní design z nabídky BMW Individual pro řady 5 a 7

BMW Individual připravilo pro modely řady 5 a 7 novou příplatkovou výbavu. Pro BMW ActiveHybrid 7 je nově dostupný chladící box. Pro všechny verze pak od září budou dostupná sportovní sedadla nebo strop a police pod zadním oknem čalouněné kůží Alcantara Amaro Brown.

Nabídka BMW Individual dosud dostupná pro sedan řady 5 bude nyní dostupná i pro kombi.

Doporučujeme
BMW: Novinky pro podzim 2010

Dariusz Szynder
Diskuze (2)
Avatar - Righ
18. 9. 2010 18:34
X3
Design X3ky je mirne receno kontroverzni uz ve standardnim provedeni, aplikace M paketu pak dilo zkazy definitivne dokonala. Osobne jsem byl designu BMW vzdycky naklonen, at uz v ere pred Banglem, behem ni i po ni, proste proto, ze to byly skoro vzdy orgininalni a zaroven nanejvys ekny auta. Takovy ulety jako 5GT nebo nova X3 ale nemuzu ani pri nejlepsi vuli zkousnout. Pritom BMW stale potrvzuje, ze umi delat prekrasny auta, jakymi jsou treba soucasna 5ka nebo Z4ka. Naopak X3 se ubira cestou kycovity, az lacine vyhlizejici agresivity a tato tradicni evropska automobilka tak k nam promlouva stejnym designovym jazykem, jako treba Daewoo u novy Captivy. Temer vsechno, co jsem napsal k novy Captive, by slo naroubovat i na X3ku. Snad setkani nazivo dojem trochu vylepsi, ale obavam se, ze doufam marne.

Jesteze i v tyhle tride jsou k mani tak napadity a zaroven elegantni auta jako Volvo XC60 nebo naopak sportovne vyhlizejici a pritom vkusny jako Audi Q5. Schvalne doporucuju najit si treba zde na auto.cz par fotek Q5ky v S paketu a porovnat to s osklivkou od BMW. Na druhou stranu Q5ka nema misto predniho narazniku radlici pro odklizeni snehu, coz se veru muze obcas hodit.