Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW představí na letošní Villa d'Este dva koncepty

David Bureš
Diskuze (1)
Mnichovská automobilka je tradičním účastníkem výstavy exkluzivních aut na břehu jezera Como. V minulosti zde představila již několik aut.

BMW láká na letošní ročník přehlídky unikátních automobilů Concorso d‘Eleganza Villa d’Este prohlášením, že na břehu italského jezera Como představí hned dvě studie. Jedna bude automobilem, druhá motocyklem.

Mnichovská automobilka zatím neuvedla, jak budou chystané studie vypadat. Ústředním tématem letošního, již 85. ročníku této přehlídky jsou 20. léta minulého století, což může naznačovat retro tvary chystané dvojice. Nabízí se třeba moderní interpretace prodejně úspěšného modelu BMW 700, které letos slaví 55 let od své premiéry.

Přehlídka Concorso d‘Eleganza Villa d’Este se v posledních letech stala oblíbeným místem premiéry pro luxusní a sportovní automobily. BMW je patronem této výstavy, a tak zde svá auta pravidelně prezentuje také.

Poslední dva ročníky byly v případě BMW ve znamení spolupráce se slavnými italskými karosárnami. Loni zde debutovalo elegantní velké kupé Gran Lusso Coupé vytvořené ve spolupráci s Pininfarinou, předloni sporťák Zagato Coupé.

Před třemi lety se na italské Concorso d’Eleganza ukázal retro roadster 328 Hommage, v roce 2008 zase M1 Hommage vzdávající hold slavnému stejnojmennému supersportu z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let.

Také představený motocykl nebude první. Na loňském ročníku této výstavy motocyklová divize BMW představila koncept Ninety připomínající ikonický model R90S ze sedmdesátých let.

Letošní ročník Concorso d‘Eleganza Villa d’Este se bude konat od 23. do 25. května a ponese se také v duchu oslav jubilejních narozenin dvou slavných automobilek. Rolls-Royce zde oslaví 110 let od svého založení, Maserati zase kulatou stovku.

David Bureš
Diskuze (1)
20. 3. 2014 08:13
Uvodna fotografia
To je navrh fanusikov? Alebo model, koncept, ktorý naozaj existuje? Na prvý pohľad som videl Viper :-) ako to bolo malé ale vyzerá to brutálne.