Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé: Německo-italské kupé pro Villa d’Este

David Bureš
Diskuze (67)
Studie Gran Lusso Coupé ukazuje, jak si designové studio Pininfarina představuje podobu luxusního kupé z dílny mnichovské automobilky BMW.

Dvě slavné firmy BMW a Pininfarina se spojily, aby vytvořily koncept Gran Lusso Coupé. Automobil tvořený německo-italskou spoluprácí bude vystaven na letošním ročníku výstavy Concorso d’Eleganza Villa d’Este na břehu jezera Como.

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé je velkým kupé odvozeným od řady 7. Automobilka nezveřejnila rozměry auta, proporce ale naznačují, že je auto vskutku obrovské.

Příď konceptu tvoří mohutné ledvinky masky chladiče doplněné o úzké hlavní svítilny. Ledvinky jsou nakloněny k silnici, tvoří tak typický žraločí nos, známý z mnoha starších modelů značky. Zatímco přední část ledvinek je z matného hliníku, zadní je leskle černá, což vytváří netradiční kontrast.

Na boku je znatelná dlouhá linie střechy, která je způsobena prostorným interiérem. Automobilka tvrdí, že cestující na zadních sedadlech mají skoro stejně velký prostor pro nohy jako ve velkém luxusním sedanu. Speciálně navržená kola jsou 21palcová.

Výrobce tvrdí, že auto dává nový rozměr exkluzivitě BMW. To je znatelné především v kabině vycházející z řady 7. Zde je použita ta nejjemnější kůže, černé chromované prvky nebo dřevo z damaroně staré přes 48.000 let. Černou a tabákově hnědou kůži dodala společnost Foglizzo, čalounění stropu je obloženo tou nejlepší italskou vlnou, o vnitřní osvětlení se pak starají diody.

Pod dlouhou kapotou pracuje dvanáctiválcový motor, což připomíná i nápis V12 na boku karoserie. BMW nezveřejnilo, o jaký agregát se jedná, s největší pravděpodobností to ale je šestilitrová V12 twin turbo ze sedanu 760i, kde dává 400 kW.

David Bureš
Diskuze (67)
4. 6. 2013 14:44
8řada
BMW by potřebovalo takovéto auto do portfolia značky.
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2013 16:40
Re: BMW by mělo vyhodit své vlastní designery...
No (zdaleka) nejvíce oblečení (bot, doplňků) mám (opravdu) v ČERNÉ a BÍLE :-)
...příp. jejich kombinaci ;-)
PS: Nicméně s tou převodovkou - to není o MNE :-)
PPS: A pokud opravdu patříte mezi výjímečně výjímečné, kterým NE"stačí" momentální NEJlepší automatická převodovka na světě (a důvod je takový jaký "naznačujete") = snažíte se z automatické hydrodynamické převodovky s hydrodynamickým měničem dostat něco co je MIMO její vlastnosti/schopnosti = pořiďte si M3/M5/M6 se 7mi stupňovou dvouspojkou SMG (Sequenzielle M Getriebe) ;-)
PPPS: Takže (vskutku) NEshodneme se - neb a protože ZF8HP (opravdu) JE NEJlepší automatická převodovka ("všech dob" :-) ) - to je VY NEchcete (sebelepší) automat, vy asi buď manuál (k M6 myslím existuje) a nebo (a to je/bude asi VAŠE "optimum" SMG ;-)
30. 5. 2013 13:53
Re: BMW by mělo vyhodit své vlastní designery...
Ano, ano, na světě jsou přece jen dvě barvy. Černá a bílá. Svět podle Kylie (btw to by nemusel být špatný název nějakého dramatu) ;-)
Avatar - Machýrek
26. 5. 2013 08:08
Vnitrek
At uz se jedna o cviceni na tema budouci 7 nebo 8, tak jednoznacne palec nahoru.
Na fotkach bez lidi pusobi mnohem vetsim dojmem.
K vnitrku: palec nahoru, ze displej navigace zustal tam, kde je a neni to "tabulka cokolady" trcici z palubky. Ale uprimne moc neverim, ze to tak zustane, davaj to do vsech novych modelu, podle spy fotek tuto feature bude mit i nova X5. Tak uvidime.
Avatar - Hammunasakra
26. 5. 2013 01:10
Re: BMW by mělo vyhodit své vlastní designery...
Neshodneme.. ;-)
PS: (alespoň) Do "normálního" vozu (fakt) NEeee(jsou) :-)