Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW řady 8 je venku: Takhle bude vypadat!

Tomáš Dusil
Diskuze (77)
Zbrusu nové kupé BMW řady 8, které ideově navazuje na osmičku E31 z let 1989 až 1999, si světovou premiéru odbude už zítra. V předstihu přinášíme první základní info včetně fotek.

Za světovou premiéru si bavorská značka vybrala známý Concorso d'Eleganza Villa d'Este. Zatím ale půjde jen o předsériový vůz. V podobě, v jaké se nakonec dostane k zákazníkům, se nové superkupé z Mnichova ukáže až v příštím roce. Trochu to připomíná rok 1989 a původní, tehdy ještě jediný typ 850i. I ten se totiž představoval nadvakrát. Zpočátku jen jako showcar bez bližšího popisu, až teprve na sklonku roku v produkční podobě.

Z prvních snímků je vidět, že půjde (jak se ostatně očekávalo) o velké kupé třídy Gran Turismo. Zapomeňte na spící světlomety předchůdce, tedy jednu z věcí, která tento dnes již klasický vůz navenek charakterizovala. Nová řada 8 dostane pevné přední svítilny. Zda půjde o diody s laserovou technologií, zatím nevíme, ale lze to vzhledem k postavení auta, jeho ceně a technické úrovni očekávat.

Velmi zajímavě je řešena zadní část auta. Pokud zůstaneme u svítilen, tak BMW řady 8 u nich nabídne technologii OLED (Organic LED). To jim umožní být neskutečně tenké a složitě tvarované. A jakoby nalepené na karoserii. Něčeho takového nelze s konvenčním osvětlením vůbec dosáhnout.

Zatím není nic známo ani o technice. Otazník visí třeba nad tím, zda auto nabídne aktivní řízení všech kol (předchůdce ve verzi 850 CSi to měl). Vzhledem k dostupnosti této technologie také u nižších modelů mnichovské značky lze usuzovat, že tomu tak bude. Pod kapotou mají být dle prvních informací osmiválcové motory, které mají vozu zajistit dostatečnou dynamiku a stále relativně příznivou spotřeby paliva. Další informace přineseme už zítra!

Tomáš Dusil
Diskuze (77)
Avatar - praděda7
28. 5. 2017 08:17
Re: Překrásné!
Tož já měl tu Type R asi 4 roky a s bílými koly žádný problém nebyl. (Bílá kola byl Type R trade mark). Umýval jsem ji každý týden a prach s brzdových destiček se dal prakticky sfouknout. Žádné násilí. Lakování bylo velice kvalitní a povrchově ošetřeno tak, že prach neměl vůbec šanci se do povrchu "zažrat". Měl jsem nabílo nalakované i zástěrky za koly. moc ji to šiklo... ;-)
Avatar - Hammunasakra
28. 5. 2017 07:34
Re: Překrásné!
To prej za vás bejvalo = tak právě abys nemusel vymejšlet takovýhle dodělávky je vzadu trochu větší převis ;-)

Avatar - Hammunasakra
28. 5. 2017 07:32
Re: Překrásné!
Jj 1čka taky má trochu problémy s trakcí = a tam samozřejmě nejde o výkony který budou tady a ani o rozložení hmotnosti jako u 8my, kde vpředu bude V12
Avatar - white label
28. 5. 2017 01:25
Re: Překrásné!
Podle mě (celo)bílá kola nevypadají super na žádném autě, navíc jsou maximálně nepraktická. takže po nějaké době vypadají ještě hůř. 8-s :-)
Avatar - praděda7
27. 5. 2017 23:51
Re: Překrásné!
Proč ne? Integra Type R měla bílá kola přímo z fabriky a vypadaly super. A ten kluk z FM, co prodával vloni M135i (teď má M2) je měl na ni a vypadaly taky moc dobře. :-! [odkaz]