Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW X5 pro rok 2014 prozrazeno

Michal Fokt
Diskuze (50)
Díky katalogu automobilových modýlků známe budoucí podobu chystané třetí generace luxusního SUV BMW X5.

Stále častěji se v poslední době stává, že podobu budoucí automobilové novinky prozradí firma, u které si zadá výrobce vytvoření modýlku nebo mu poskytne licenci k jeho výrobě. I tahle "automobilová produkce" totiž potřebuje určitou dobu k jejich výrobě a aby se hračky dostaly na trh přibližně v době premiéry skutečno automobilu, jsou to právě producenti modelů, kteří znají podobu auta z lidí mimo automobilku nejdříve. Už vícekrát se proto stalo, že právě odsud pocházely úniky a první fotografie, ať už autíček nebo reklamních prospektů.

Podobnému problému teď čelí i BMW a to u nikoli nevýznamného auta. Prozrazena totiž byla podoba luxusního SUV X5, které je pro mnichovského výrobce jedním z klíčových vozů. V tomto případě se ale nejedná o fotografie modýlku, ale dokonce o snímky z reklamního letáku Jadi Modelcraft, který si omylem na svých facebookových stránkách vystavil jeden z jejich prodejců.

Obrázky ukazují, že BMW X5 2014 s kódovým označením F15 bude vpředu jakýmsi kompilátem designu současné trojkové a čtyřkové řady, zatímco vzadu našlo inspiraci u menšího X3, prostě taková ta klasika, která už léta pronásleduje prémiové německé automobilky. Interér nové X5 by měl působit luxusnějším dojmem, než tomu bylo doposud a kabina nabídne možnost sedmimístného uspořádání, což by mohlo naznačovat, že se vůz mezigeneračně trochu zvětší.

Nabídka motorů by měla začínat na dvoulitrovém turbodieselu se 183 kW a pokračovat přes 225kW naftový třílitr ke 300kW benzinovému 4,4 V8. Mělo by dojít i na hybridní verzi, tvořenou třílitrovým benzinovým twinturbem a elektromotorem se společným výkonem 340 KW. Ano čtete správně, benzinové motory až pro top motorizace, variantu X5 M nevyjímaje. Současnou verzi by mělo X5 F15 nahradit na prvních trzích ještě letos.

Michal Fokt
Diskuze (50)
Avatar - Machýrek
17. 1. 2013 06:26
Re: Přidávám se na stranu těch, co nejsou vůbec nadšeni
U Cayenne 2.g. jsem stale neprisel na chut predku, na muj vkus je prilis obycejny. V 1.g. po faceliftu, to bylo zradlo.
16. 1. 2013 11:01
Re: Přidávám se na stranu těch, co nejsou vůbec nadšeni
Tak nějak. Do mé garáže ne...
16. 1. 2013 10:47
Re: Evoluce
Ostatně Dinar má X5 35i, jestli se nepletu.
Avatar - Johny.Rico
16. 1. 2013 10:45
Re: Paule, vrať se!
:yes:
Avatar - Johny.Rico
16. 1. 2013 10:44
Re: Přidávám se na stranu těch, co nejsou vůbec nadšeni
No to je mi zajímavé, neb mě se více líbí ta předchozí. Je větší, robustnější. Tato generace je jak jeho chudý příbuzný, který toho chleba moc nepojedl :-)