Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Borgward je zpět, dnes se oficiálně představilo SUV BX7

Ondřej Chamilla
Diskuze (67)
Je neobvyklé, že by dávno zaniklá značka vstala z mrtvých a začala znovu vyrábět automobily. V případě německého Borgwardu se tak však stalo a nyní přijíždí středně velké SUV BX7!

Je tomu již 54 let, co jsme měli naposledy možnost vidět nový automobil německé značky Borgward, nyní je však tento výrobce s pomocí čínských vlastníků zpět. Borgward BX7 se oficiálně představí na frankfurtském autosalonu, ačkoliv se nejdříve začne prodávat v Číně a jiných asijských trzích. Do Evropy se však vůz časem rovněž dostane, pravděpodobně s ročním zpožděním.

Původ techniky je zahalen rouškou tajemství. Tvar karoserie, délka 4,7 metru či výkon motoru ale napovídají, že základem je s největší pravděpodobností Audi Q5, a to přesto, že mezi nimi najdeme řadu odlišností. Kupříkladu Borgward může být až sedmimístný a pohon všech kol je u něj realizován pomocí spojky BorgWarner místo mezinápravového diferenciálu Audi.

Zvenku má automobil vpravdě germánský vzhled, až na přední masku, která nejvíce připomíná americký Buick. Interiér zatím nebyl odhalen. Jak jsme již říkali, automobil může být až sedmimístný a po sklopení sedadel nabídne 1344 litrů prostoru.

Pod kapotou vozu se zatím mohou nacházet dva agregáty: dvoulitrový turbomotor s výkonem 165 kW, pravděpodobně jednotka 2.0 TFSI od Audi, stejně jako plug-in hybridní čtyřválcové ústrojí s masivní silou čtyř stovek koní (295 kW). Slabší jednotka má být standardně spojena se sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou. Hybrid zase nabídne dojezd až 55 km čistě na elektřinu a také jiný systém pohonu 4x4, kdy přední kola pohání spalovací a zadní elektrický motor.

Uvnitř automobilu máme očekávat 12.3 palcovou obrazovku multimediálního systému, WiFi hotspot, nebude chybět ani adaptivní tempomat, kamery kolem celého vozu, přednárazový systém či automatické brzdění před překážkou.

V Číně se má automobil začít prodávat příští rok, v Evropě asi v roce 2017. Zajímavá je pak cena automobilu, která je výrazně nižší, než u Audi Q5. V základu má vůz stát 26.000 eur (lehce přes 700.000 Kč), přičemž později se dostane také na dieselové agregáty.

Ondřej Chamilla
Diskuze (67)
Avatar - dock37
15. 9. 2015 09:17
Nové auto....
....asi nie!Vyzerá to ako prerobený Hai Santa fe!Ako vyzerá interiér? ;-\
Avatar - Karen_
14. 9. 2015 22:42
Re: Ufff
Neplácej ! Navíc kdo lže, ten i krade a může i zabít, Gilgite Gilgite ;-\
Re: Ufff
Vzkaz pro blbečka s nickem blue.sun: Na rozdíl od nekterých plácalu vcetne tebe se já o znovuzrození znacky Borgward dlouhodobe zajímám, vím o tom víc nez se najde na ACZ a v této dikusi se vyjadruji k veci.
Avatar - Blue Sun
14. 9. 2015 07:50
Re: Ale toš
Zní to německy a to bude stačit. V Asii víc udělá zvučné jméno, než skutečné kvality.
Avatar - Blue Sun
14. 9. 2015 07:48
Re: Ufff
A že se tím řídíš!