Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brabus okořenil Smart Fortwo i Forfour

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Brabus jako oficiální úpravce vozů značky Smart představil limitovanou edici kabrioletu a Sport paket pro aktuální generaci dvoumístných i čtyřmístných miniautomobilů.

Smart Fortwo Cabrio je stále nejnovějším zástupcem své značky a právě jemu věnoval Brabus jako dvorní úpravce nejvíce pozornosti. Na stánku Smartu v Ženevě se díky tomu představil malý kabriolet v exkluzivním provedení Brabus Edition.

Na první pohled tento vůz zaujme svou matnou světlou modrou karoserií v kombinaci s titanově šedou střechou a matnými šedými koly Brabus Monoblock IX o rozměrech 16 palců vpředu a 17-palců vzadu. Podvozek se dočkal nových pružin a tlumičů, snižujících světlou výšku o 10 mm.

Vedle atraktivního barevného provedení se karoserie Smartu Fortwo Cabrio Brabus Edition pyšní i decentním spoilerem namontovaným na spodní části předního nárazníku a difuzorem na zádi.

Interiér tohoto speciálního vydání kabrioletu má specifické černobílé čalounění sedadel a na palubní desce jsou detaily v barvě karoserie. Standardem ve výbavě je mimo jiné vyhřívání sedadel nebo paket Cool & Media.

Smart Fortwo Cabrio Brabus Edition vznikne v sérii 200 vozů. Ty bude vedle výše zmíněných úprav spojovat i standardní pohonná jednotka v podobě přeplňovaného tříválce o objemu 0,9 l s výkonem 66 kW (90 k) ve spojení se šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Pro německý trh byla cena této limitované edice stanovena na 29.950 euro (zhruba 815.000 Kč).

Vedle limitované série kabrioletu je pro zájemce o úpravy Smartů Fortwo i Forfour k dispozici paket Brabus Sport, jehož součástí je přední spoiler, difuzor na záď, snížení světlé výšky o 10 mm, 16- nebo 17-palcová kola, tříramenný sportovní volant, hliníkové pedáky a řadicí páky i ruční brzda obšité kůží.

Paket Brabus Sport bude k dispozici od dubna letošního roku pro všechny výkonové verze Fortwo i Forfour s cenou od 1900 euro (okolo 51.500 Kč) pro dvoumístné a od 2000 euro (přibližně 54.500 Kč) pro čtyřmístné vozy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)