Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brabus Smart ForTwo Xclusive: drahá exkluzivita

Michal Otruba
Diskuze (3)
Máte doma Smarta ForTwo vytuněného od Brabuse a myslíte si, že jste nějak výjimeční? Ale kdepak, to tedy nejste! To byste museli v garáži mít edici Xclusive.

Před nějakým tím měsícem představil známý tuner Brabus vylepšenou novou generaci Smartu ForTwo. Malé autíčko, stovka pod deset, spotřeba mírně nad pět – to jsou slušné parametry. Ale ta cena! 16 490 Euro za „kupé“, 19 430 Euro za kabriolet, to je síla. Pokud vás tato cena šokovala, další řádky už raději nečtěte.

Pokud chcete ještě větší dávku kombinace sportovní nádech – exkluzivita, musíte sáhnout po ForTwo s přídomkem Xclusive. Dostanete vše co obsahuje “standardní“ Brabus ForTwo, ale navíc bude váš mazlíček ozdoben světlomety H7 s titanově zbarvenými okraji, v předním nárazníku budete mít větší otvor, kterým nasajete více vzduchu a bok vám budou zdobit působivé boční prahy. Vše samozřejmě nalakováno v barvě karoserie.

V interiéru na vás budou čekat vyhřívaná sedadla čalouněná jemnou kůží, ve standardním seznamu výbavy jsou také integrované hlavové a boční airbagy. Koženou palubní desku vám budou vkusně zdobit hliníkové doplňky. Pod kapotou ale žádné zázraky nečekejte – i ForTwo Xclusive pohání stejný agregát jako normální Brabus – přeplňovaný tříválec s výkonem 72 kW (98 koní) při 5500 ot./min a s točivým momentem 140 Nm při 3500 ot./min. Z toho vyplývají i hodnoty zrychlení a maximální rychlosti – 9,9 s a 155 km/h. To vše za průměrný přísun paliva 5,2 litru na sto kilometrů, čemuž odpovídají emise 124 g CO2/km.

Co však u malého Smartíka znovu šokuje je opět jeho cena. I standardní verze Brabusu ForTwo je značně drahá, ale cena edice Xclusive je přímo ďábelská – 19 490 Euro (tj. cca 541.000,-Kč) za kupé a 22 430 Euro (tj. cca 623.000,-Kč) za kabrio. No nedejte to za nová světla a pár “součástek“ navíc!

Michal Otruba
Diskuze (3)