Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Breitling oslavuje model Continental Supersports speciálními hodinkami

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Breitling for Bentley Supersports B55 je novinkou, která má být stylovým doplňkem nejen k novému modelu Bentley Continental Supersports, jenž je nejrychlejším sériovým vozem své značky.

Bentley Continental Supersports, jehož přeplňovaný dvanáctiválec disponuje výkonem 710 koní (522 kW), je schopen dosáhnout maximální rychlosti 336 km/h. Vedle této extrémní rychlosti ovšem nabízí své posádce i notnou porci luxusu a komfortu.

Stejným dojmem jako novinka slavné britské automobilky pak mají působit i nové hodinky značky Breitling, které jsou nejnovějším výsledkem spolupráce s automobilkou Bentley a vycházejí z chytrých hodinek B55 Connected představených v roce 2015.

Breitling for Bentley Supersports B55 tedy není klasickým mechanickým chronografem pro milovníky starých pořádků, ale moderními chytrými hodinkami kombinujícími klasický ciferník s dvojicí digitálních displejů a schopnými komunikovat s chytrým telefonem.

Hodinky lze díky tomu využít k měření, uložení a následnému sdílení časů na jedno kolo na závodních okruzích, čemuž slouží režim Chrono Race, zatímco režim Chrono Rally umožňuje ukládat časy až 30 etap na běžných silnicích.

Kalibr B55 s digitálními displeji, výše zmíněnými režimy, sedmidenním budíkem, kalendářem, indikátorem stavu baterií a několika dalšími funkcemi je uložen ve 46 mm pouzdře z titanu, vodotěsném do 100 m, doplněném karbonový ciferník, safírové sklíčko a gumový řemínek TwinPro.

Breitling neuvádí cenu těchto nových hodinek, ale potvrdil, že model Supersports B55 má vzniknout v sérii čítající jen 500 exemplářů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)