Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti: nová kola pro Veyron a žádný nový model

Aleš Jungmann
Diskuze (10)
Bugatti přichystalo nové prvky příplatkové výbavy pro Veyron a zklamání pro ty, kdo čekali nový model.

Protože majitelé tohoto výjimečného automobilu požadují více individualizace, Bugatti nabízí nové prvky sériové výbavy. Jsou jimi další barevné varianty laku, nové kožené sedačky či odlišnou barvu kol. Není totiž možné si objednat jiné než základní, protože pouze ty jsou navrženy pro bezpečné dosahování rychlostí okolo 400 km/h. A tak zbývá jen možnost nechat si kola nalakovat jinou barvou. Podobné to je i s čalouněním interiéru, přesněji řečeno palubní desky. Pokud by totiž Bugatti chtělo změnit potah palubní desky, musel by prý Veyron podstoupit další crash-test, protože nový materiál by mohl mít vliv na funkci airbagů. Inženýři od Bugatti zato zřejmě pracují na novém výfukovém systému, který by měl mít naprosto fantastický zvuk. Jsou totiž slyšet i názory, že na to, jak je Veyron výjimečný, není jeho zvuk dostatečně jedinečný.

Zatím se prodalo 70 těchto automobilů, dalších 80 je zamluveno. Majitelem je například Sylvester Stallone, Ralph Lauren nebo Kumar Soni, jehož mladší bratr Ajay byl prvním „šťastlivcem“, který Veyrona naboural. I Česká republika se může jedním kouskem pochlubit, vlastní ho podnikatel pan Radim Passer.

V poslední době se také spekulovalo o tom, že Bugatti představí nový model (o poznání méně radikální než Veyron). Podle velmi povolaného člověka, Martina Winterkorna, se tak nestane. Jedinou nadějí na nový model Bugatti tedy zůstává model Veyron Targa.

Aleš Jungmann
Diskuze (10)
Avatar - Ricardo
8. 7. 2007 21:15
Re: juhuuu
jj, trochu bulvární titulek ;-\
7. 7. 2007 14:58
nový model
no kdybych měl říct jakej další model od Buggati by se mi líbil tak asi zcela určitě limuzína odvozená od studie EB218 ... ta byla nááádherná