Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti Veyron Super Sport Edition Merveilleux: Karbon k narozeninám

Aleš Dragoun
Diskuze (12)
Na limitované edice Bugatti Veyron v počtu jediného kusu už jsme si zvykli. Standardní kupé jsou už vyprodána, zbývá jen targa Grand Sport - a také ostrý Super Sport.

První exemplář modelu Supersport, který pohání osmilitrový čtveřicí turbodmychadel přeplňovaný motor W16 o výkonu 883 kW (1200 k), našel svého majitele také v Číně. Objednal si jej jistý Simon (zřejmě rodilý Číňan) ke svému významnému životnímu jubileu. Je mu totiž kulatých čtyřicet.

Jistě, limitovaná edice je dost nadnesený pojem, jedná se prostě o unikátní auto postavené dle přání zákazníka. Jenže u Bugatti dostávají i svá jména. A tak se Simon může těšit na Veyron Super Sport Edition Merveilleux (francouzský ekvivalent výrazu úžasný). Má také jistotu, že žádný jiný exemplář s tímto označením už nevznikne. Karoserie jeho nového miláčka není lakována, je kompletně karbonová. Černá litá kola září na okrajích chromem a interiér je pro změnu modrý.

Simonovi popřáli na oficiálním videu k narozeninám členové nejužšího vedení automobilky: generální ředitel Stefan Brungs, prezident Wolfgang Dürheimer, obchodní manažer Franco Utzeri a také testovací jezdec Pierre-Henri Raphanel.

Ten loni překonal světový rekord produkčních vozů s vůbec prvním vyrobeným kusem verze Super Sport. 3. července 2010 dosáhl na testovací trati koncernu VW Ehra-Lessien nedaleko Wolfsburgu průměrné rychlosti 431,072 km/h.

Aleš Dragoun
Diskuze (12)
29. 12. 2011 22:01
Tak řada upřímných úsměvů gratulantů...
... je nádherná... >:-[]
Avatar - R32
20. 12. 2011 12:12
Re: Sakra
Super, daj mu na mňa kontakt (posielam ti číslo do súkr. správy) a uvidíme... Dík, maj sa vychodňar. ;-)
20. 12. 2011 11:05
Re: Sakra
Ked bude niekoho zhanat tak mu dam vediet, no a uvidis.
Avatar - R32
20. 12. 2011 09:48
Re: Sakra
Už som nad tým uvažoval, v podstate by som šiel do známeho prostredia, už je tam hádam 1/4 z ex-kolektívu... >:D Počkám, ako sa začne nový rok, radšej by som sa hral na vlastnom piesočku no šeky sú šeky >:-[]
20. 12. 2011 09:39
Re: Sakra
Skus ist do druhej predajne nekompletnej olympiady v tvojom meste oooo :-) za riaditelom - Marekom B ;-) a porozpravaj sa s nim.