Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac ATS-V Coupe: Fanoušek navrhl konkurenta RS5 a C 63 AMG

David Bureš
Diskuze (5)
Cadillac ATS již konkuruje německé prémii střední třídy. V budoucnu by mohl soupeřit i s jejich dvoudveřovými vrcholnými variantami.

Automobilka Cadillac v současnosti pracuje na modelu ATS ve verzi kupé. V budoucnu by mohla vzniknout i od něj odvozená vrcholná verze ATS-V. Právě tu navrhl fanoušek značky Josh Byrnes, který své dílo zveřejnil na serveru Carscoops.

Byrnes si představuje, že ATS-V Coupe dostane agresivněji tvarovanou příď s výraznou maskou chladiče a chladicím otvorem v předním nárazníku. Upravena by podle něj měla být i kapota, aby se pod ní vešel silný motor.

Návrh kabiny autor nezveřejnil, podle jeho slov by však uvnitř neměly chybět prvky odkazující na sportovní charakter auta – sedačky Recaro s koženým čalouněním, prvky z Alcantary nebo upravený multimediální systém CUE.

Cadillac na verzi ATS-V patrně pracuje, zatím však není jasné, jaký motor se objeví pod kapotou. Hovoří se o možném použití vidlicového osmiválce, pravděpodobnější je však zástavba vidlicového šestiválce s dvojitým přeplňováním. Výkon jednotky se má přiblížit až k 298 kW.

Pokud ATS-V Coupe skutečně vznikne, může se těšit na těžké soupeře z Německa – Audi RS5, Mercedes-Benz C 63 AMG a chystané BMW M4, které nahradí dnešní M3.

Běžná verze ATS Coupe se začne prodávat v příštím roce, Cadillac to již přiznal na setkání s prodejci. Ze špionážní snímků testovaných prototypů auta vyplývá, že se design kupé nebude nijak výrazně lišit od již prodávaného sedanu.

David Bureš
Diskuze (5)
1. 6. 2013 21:34
Re: MNooo
Koncern GM a Mercedes Benz miluji a když bych se měl rozmýšlet právě mezi MB nebo Cadillacem bylo by to poměrně složité.
Šel bych, ale asi do něměcké prémie Mercedes a BMW. :-)
Avatar - hijack
31. 5. 2013 17:13
Re: MNooo
myslim ze bude skor len spestrenim trhu.. predaje v jednotkach kusov pre fanusikov znacky ale inak proti EU konkurencii je to nic
Avatar - PeterLuk
31. 5. 2013 16:16
Re: MNooo
:yes: :yes:
Avatar - Hammunasakra
31. 5. 2013 14:10
Re: MNooo
Pro nás (2 litrovými naftami obklopené) Evropany je příjemným zpestřením již ZÁKLADní verze CADILLACu ATS 2.0 Turbo 276 PS :yes: ;-)
Avatar - Barrichello
31. 5. 2013 14:02
MNooo
pokud by se tahle verze dostala do sériový výroby tak by to bylo asi hodně zajímavé. Vypadá to fakt dobře. :yes: