Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac Escalade bude ještě luxusnější, zůstane ale na rámu

Michal Fokt
Diskuze (15)
Cadillac chce model Escalade posunout na špičku kategorie velkých luxusních SUV, současně se však bude držet konzervativního řešení stavby karoserie.

Šéf Cadillacu se v rozhovoru pro The Detroit News rozpovídal o připravované nové generaci luxusního SUV Escalade. Současný model je jedním z největších ve své třídě a vizuálně možná dokonce vůbec nejatraktivnější, ale s tím se prémiová značka koncernu GM nechce spokojit. Jeho nástupce se bude chtít dostat na samý vrchol ve všech myslitelných ohledech.

Johan de Nysschen sice neupřesnil, kdy má nová generace dorazit, ta současná se stále prodává dobře, ale prozradil, že "se musí stát sofistikovanější a technicky pokročilou". Současně však vyloučil, že by vůz přešel na samonosnou karoserii. "Tohle všechno umíme udělat s rámovou konstrukcí", ujistil.

Šéf automobilky neprozradil nic dalšího o možné sportovnější verzi V ani o superluxusní variantě s cenou přes 100 tisíc dolarů, o nichž se před časem hovořilo, je ale pravděpodobné, že pokud na ně dojde, tak právě až v příští generaci. Do té doby bude Escalade hýčkat zákazníky mimo jiné širokou škálou dřevěného obložení, vyhřívaným volantem v kombinaci dřeva a kůže, luxusním čalouněním, 12,3" přístrojovým displejem nebo 6,2litrovým V8 s výkonem 313 kW, jenž zvládne 0-96 km/h pod 6 sekund.

Michal Fokt
Diskuze (15)
Avatar - petr164
11. 2. 2016 14:08
Do terénu?
Ale jděte, terénní auta v GM nedělají, jinde je výběr solidní. Hádejte, co při své hmotnosti projede tohle a co třeba odrámované ladrovery, které alespoň vypadají, že je tvořil stylista!
Avatar - petr164
11. 2. 2016 14:05
Re: krabice,co se jen tváří
Ukrošká úroveň totální vypatlanosti.
Avatar - petr164
11. 2. 2016 14:00
Hora hmoty k ničemu
Můj soused měří 150cm a vlastní - hádejte, co? Bingo - Escalade. Do gatí jsem se mu raději nedíval. Pro ty neřízené svým přerostlým egem je Escalade totální nesmysl, který pouze parazituje na rodinném či firemním rozpočtu. Blb v Escalade, který si hraje na pána světa, zůstává blbem pro široké obecenstvo.
Avatar - Barrichello
10. 2. 2016 10:04
Re: krabice,co se jen tváří
>:D >:D >:D Všechny ameriky nejedou. Třeba takové 3,6 V6 s 335 Hp nebo twinturbo s 450 >:D >:D >:D
Avatar - Aoyagi
10. 2. 2016 09:35
Re: krabice,co se jen tváří
Slabý pokus trolling. Musíte na tom ještě zapracovat.

Prý nejede to >:D