Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac: Modelový rok 2016 s Apple CarPlay a nástupcem SRX

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
Cadillac pro modelový rok 2016 upravil u svých vozů palubní systém CUE, ale hlavním novinkou se stane nástupce crossoveru SRX.

Cadillac v modelovém roce 2016 nabídne v nových vozech přepracovaný palubní systém CUE s výkonnějším procesorem, rozšířenými možnostmi připojení a jednodušším ovládáním navigačního systému prostřednictvím osmipalcového dotykového displeje.

Modely Escalade, XTS a CTS navíc v modelovém roce 2016 nabídnou funkci Surround Vision, umožňující 360-stupňový pohled na okolí vozu.

Informační systém Cadillaců v modelovém roce 2016 pak nabídne i Apple CarPlay a Android Auto. Všechny funkce budou moci využívat majitelé iPhone 5 a novějších nebo smartphonů s operačním systémem iOS 7.1 a vyšší, Android Auto vyžaduje operační systém Android Lollipop.

Vedle úprav a rozšíření funkcí informačních systémů se jednou z hlavních novinek značky Cadillac pro modelový rok 2016 stane uvedení nástupce modelu SRX. Ten svým označením naváže na sedan CT6 a zkratku XT v jeho případě bude doplňovat číslovka 5.

Končící druhá generace SRX měla premiéru již v lednu roku 2009 a představení jejího nástupce je údajně naplánováno na letošním podzimní autosalon v Los Angeles.

Cadillac XT5 má dorazit s výraznějším designem karoserie. Ta se má především provedením svých předních partií držet linií nejnovějších modelů značky. Nový crossover má mít ve srovnání s odcházejícím SRX ještě o něco více se svažující střechu, ale ta přitom nemá snižovat prostor nad zadními sedadly.

Co se objeví pod kapotou, ještě nebylo oficiálně zveřejněno. Očekává se však nasazení dvoulitrového čtyřválcového turbomotoru o výkonu okolo 200 kW a rovněž atmosférického šestiválce s objemem 3.6 litru, který má mít zhruba 255 kW. Ohledně dieselu ještě není jasno, automobil by ale měl dostat novou devítistupňovou automatickou převodovku koncernu GM.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
Avatar - Barrichello
12. 6. 2015 12:06
Re: Tvary
dotykáče budou určitě, s tím počítej
Avatar - Aoyagi
12. 6. 2015 10:23
Re: Tvary
Souhlas, uvidíme s čím uvnitř přijdou. Zvenku se to má prý přiblížit ostatním aktuálním designům (čili asi úzká vertikální světla) a zevnitř upřímně doufám, že budou opravdová tlačítka, ne jen nějaké levné dotykové plošky, jako to mají teď, nebo nedej bože jen tablet plácnutý doprostřed, jako to má Tesla.
Avatar - Barrichello
12. 6. 2015 10:06
Re: Tvary
Uvidíme, myslím že by to mohlo být hezčí jak současné SRX
Avatar - Balkan
12. 6. 2015 08:51
Re: Tvary
mne sa naopak SRX 2.gen pacil velmi zvonku. a aj zvnutra.potom ho jemne pomenili aby prisposobili aktualnym Cadilacom a to uz mie tak nesedi. ALe tesim sa na XT5. Popravde je to horuci kandidat na moje nove rodinne auto
Avatar - Barrichello
11. 6. 2015 20:14
Re: Tvary
spíš exteriérem, ty tvary sou divné, SRX první generace je mnohem hezčí