Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Joe Biden jezdil sportovním Cadillacem ATS-V. Teď je na prodej

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Víte, že Joe Biden je nadšenec do sportovních cadillaců? Šestiválcový sedan ATS-V si užíval v posledních letech před zahájením svého prezidentského úřadu. Dnes si jej můžete koupit i vy.

Už od roku 2021 je americkým prezidentem demokrat Joe Biden. V dnešních dnech vyráží na úřední cesty na zadním sedadle vládní limuzíny Cadillac s oficiální přezdívkou „The Beast“, ale nejslavnější americká luxusní značka pro něj rozhodně není nová. Jak prozrazuje nejnovější americká aukce, jeden z nejzajímavějších modelů moderní éry si užíval už před nástupem do prezidentského úřadu a nepochybně vás překvapí.

Musíme uznat, že Joe Biden má opravdu solidní vkus. Americký prodejce cadillaců z Delaware na aukčním serveru Cars & Bids právě prodává sportovní sedan Cadillac ATS-V, jehož prvním majitelem byl aktuálně úřadující americký prezident. Ten si jej objednal už v roce 2017, a protože tehdy byl bývalým vice prezidentem, musel změnit svou bezpečnostní prověrku, aby jej mohl řídit sám.

Největším lákadlem bývalého Bidenova cadillacu je přitom unikátní barevná konfigurace s tajemným černým exteriérem Raven Black a luxusním hnědým koženým interiérem v odstínu Kona Brown. Jedinečnou specifikaci, skutečně jedinou na světě, si tehdy vyžádal sám Joe Biden. A další výrazný stylingový prvek přidal sám prodejce.

Video se připravuje ...

Dnes sportovní cadillac stojí i na bronzových kolech z modernějšího modelu CT4-V Blackwing, jimiž jej vylepšilo dealerství poté, co se mu vůz vrátil. Důležitou informací totiž je, že si Joe Biden sportovní ATS-V nekoupil, ale pouze pronajal formou leasingu. Dokonce i vysocí státníci v Americe žijí na dluh.

Joe Biden si Cadillac ATS-V užíval v letech 2017 až 2020 a sám s ním ujel pouze 3700 mil (přibližně 5955 kilometrů). Aktuálně je vůz na prodej s vyšším nájezdem 15.900 mil (přibližně 25,5 tisíce kilometrů) a je v dražbě na americkém aukčním Cars & Bids s momentálně nejvyšším příhozem 37.500 dolarů (zhruba 834 tisíc korun). Aukce však končí až za pár dnů, takže výsledná prodejní cena může být mnohem vyšší.

Sportovní Cadillac ATS-V pohání přeplňovaný 3,6litrový vidlicový šestiválec s maximálním výkonem 465 koní a pohonem zadních kol. Standardně se prodával se šestistupňovou manuální převodovkou, avšak v „prezidentském“ kousku najdeme osmistupňový automat.

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
16. 2. 2024 17:55
Maly unaveny Joe
Dobra volba :yes: