Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Callaway AeroWagen: Corvette jako stylový shooting brake

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Callaway, známý úpravce Chevroletů Corvette, dospěl do konečné fáze vývoje svého shooting brake. K mání bude od podzimu.

Může být výkonný sporťák i praktický? Callaway si myslí, že určitě. Pro Stingray C7 vyvinul úpravu, která kupé promění na stylový shooting brake. Práce na projektu C21 nijak neuspěchal, trvaly celé tři roky a vlastně ještě nejsou tak docela u konce. Tuner se však chlubí konečnými vizualizacemi, na nichž auto vypadá opravdu sexy. Nejmenuje se AeroWagon, jak se původně tvrdilo, ale tak trochu německy...

Důležitá je hlavně změna zadních partií. Ač vypadá hodně drasticky, o nic divokého nejde, vyžívá původní mechaniky. Jedná se o jeden kus vyrobený z uhlíkových kompozitů a resinu. Lze jej nalakovat do stejného odstínu jako zbytek karoserie, aby celé auto ladilo. Celý vtip spočívá v tom, že úprava, která dokonce sníží odpor vzduchu, se navíc dá vrátit bez problémů zpátky. Nezapomínejme, že nová Vette má už z výroby odnímatelný horní panel střechy, ten samozřejmě zůstane na svém místě. Takže jízdu s trochou větru ve vlasech si lze užít, „nástavba“ začíná až za targou. Velikost zavazadelníku po úpravě neznáme, ale nějaká ta golfová výbava se dovnitř určitě bez problémů vejde.

Převléknout do praktičtější podoby jde jakékoli kupé sedmé generace, tedy základní verze, Z06 i laděné přímo v Old Lynne (Connecticut) u Reevese Callawaye. Připomeňme, že atmosférický vidlicový osmiválec 6,2 l dává v základu 339 kW a 624 N.m, v případě Z06 má navíc kompresor, čímž výkon vyšplhá na 485 kW a točivý moment na mamutích 881 newtonmetrů. Stingray je pochopitelně pořád zadokolka... Kabriolet s plátěnou střechou se upravit nedá.

Callaway už přijímá první objednávky, aktuální cenu sice ještě neoznámil, ale asi bude chtít nějakou tu zálohu, aby bylo za co stavět. V říjnu 2013 tvrdil, že za modifikaci si naúčtuje 22.995 dolarů, což zrovna není málo, dnes to odpovídá 548 tisícům korun. Do výroby se pustí zvesela i kalifornská pobočka.

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Avatar - Hammunasakra
7. 4. 2016 11:48
Re: Nádhera
Dokonalý :yes: :yes:
Avatar - Barrichello
7. 4. 2016 10:36
Re: Nádhera
jo povedené a zajímavé je to :yes:
7. 4. 2016 09:04
Nádhera
:yes: