Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Caterham má nový rekord. Model Seven SuperSprint byl vyprodán během sedmi hodin

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Zákazníci automobilky Caterham reagovali na spuštění prodeje jejího nenovějšího modelu Seven SuperSprint skutečně rychle a sérii, čítající šedesát vozu, rozebrali bleskovou rychlostí.

Caterham Seven SuperSprint spatřila veřejnost poprvé v pátek 8. září během akce Goodwood Revival. Stylový roadster, působící dojmem, že právě přijel ze šedesátých let, je oslavou 60. výročí představení první generace modelu Seven značkou Lotus.

Caterham novinkou pojmenovanou SuperSprint přímo navázal na loňský model Sprint. Ten byl mimochodem se všemi šedesáti exempláři prodanými během jednoho týdne nejrychleji vyprodaným zástupcem modelové řady Seven v celé její historii.

Nyní je ovšem Sprint na druhém místě až za letošním modelem Seven SuperSprint. V jeho případě proběhl prodej limitované série šedesáti vozů ještě rychleji. Caterham prostřednictvím svých tiskových materiálů uvádí, že byly všechny vozy prodány během sedmi hodin.

David Ridley, obchodní ředitel značky Caterham, k tomu uvedl, že vedení automobilky sice po loňském úspěchů modelu Sprint doufalo v případě letošní novinky v dosažení podobného výsledku, ale prodej všech vozů během několika hodin je ohromil.

Caterham Seven SuperSprint vychází z modelu Seven 160 a podobně jako loňský Sprint se svým stylem vrací do šedesátých let, ale na rozdíl od něj má působit jako Seven tehdejší doby upravený pro nasazení na závodních tratích, i když je schválen pro běžný silniční provoz.

Charakteristickými prvky této novinky jsou mřížka masky chladiče, motocyklové přední blatníky, 14palcové plechové disky v bílé barvě nebo nízké štítky Brooklands, nahrazující čelní sklo.

Dojem, že tento Caterham skutečně vznikl v šedesátých letech, pak má umocnit nabídka šesti barevných provedení, pojmenovaných po závodních okruzích Aintree (Tmavá zeleň s oranžovou přídí), Hockenheim (Stříbrná s červenou přídí), Imola (Červená s bílou přídí), Watkins Glen (Bílá se závodními pruhy Gulf), Dijon (Modrá Navy s bílou přídí) a Zandvoort (Světlá zelená s černými doplňky).

Caterham Seven SuperSprint pohání tříválec značky Suzuki o objemu 0,66 l naladěný na 70 kW (95 k). Cena byla stanovena na 29.995 britských liber (zhruba 865.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)