Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Černý pátek u Škody: Osm nových modelů v jednom dni

Michal Fokt
Diskuze (37)
Minulý pátek byl v Británii svědkem skutečně neobvyklé události - Škoda uvedla v jeho průběhu na trh osm modelových řad Black Edition.

Aby automobilka představila v jediném dni osm nových aut, to se stává maximálně tak na autosalonech a to ještě zřídka, premiér tam většinou bývá méně. Škoda však takovou ofenzivu poslední pracovní den minulého týdne rozjela ve Velké Británii. Dalo by se to nazvat "černým pátkem", v tomto případě ovšem nikoli v přeneseném smyslu prvního dne neblaze proslulé ekonomické krize, ale doslova.

V pátek tam totiž byla uvedena do prodeje verze Black Edition a to pro všechny modelové řady, tedy od Citigo po Superb, což, počítáme-li Rapid a Rapid Spaceback v souladu s automobilkou za samostatné modely, nám dává osm verzí. Modely, u nichž existují i provedení kombi, lze mít i v této variantě.

Škoda Black Line může být, trošku překvapivě, v černém, ale i bílém laku (Citigo, Roomster a Rapid však pouze v černém) s černými doplňky. Jedná se o kola, tmavá zadní okna, popřípadě další exteriérové prvky, jako jsou střešní ližiny a kožené čalounění. Dále je každý takový vůz vybaven navigací Amundsen, DAB rádiem, tempomatem, koberečky a v závislosti na konkrétním modelu i dalším příslušenstvím.

Pořízením černé edice tak získá zákazník za lehký příplatek oproti standardní verzi SE (střed nabídky) zdarma výbavu v hodnotě až 50 tisíc korun.

Michal Fokt
Diskuze (37)
24. 7. 2014 10:23
Re: Technicky vzato
normálně mě příspěvek smázli soudruidi (a takovou dal práci) asi se musím polepšit, mín kritizivat a víc chválit ;-) (u VW bez baterek přetěžký úkol)

ale ruku na srdce soudruidi, KDE BY TY DISKUZE BEZE ME BYLI !! :-)
22. 7. 2014 21:10
Re: Technicky vzato
Škodovka má samozřejmě růst za který by se nemusela stydět, ale z nějakého důvodu se tady komentuje evropský trh jen když je Octávka nebo Škodovka v TOP10. Pokud jde letošní růst, tak jsi zapoměl na Dacii, která roste skoro 2x víc než Škodovka. Pokud někde píšu, že je Renault evropskou dvojkou, tak se vyjadřuju k měsíčním prodejům. Třeba za poslední měsíc byl náskok Renaultu na Ford a Opel hodně výrazný a je celkem jasné, že na konci roku bude Renault s přehledem na druhém místě.
Avatar - Dinar
22. 7. 2014 14:21
Re: Technicky vzato
I ty fabulátore. >:D Škodovka je poslední, kdo by měl mít problém se zveřejňováním evropských prodejních výsledků za 2014. Má, za 1.pol., spolu s Mazdou (jejíž prodeje jsou ale o řád nižší) největší meziroční nárůst, na desátý Fiat jí chybí pár aut a vzhledem k tomu, jak je to malá automobilka, také ve vztahu k tomu, jak malý je její domácí trh, je to zcela jistě skvělý výsledek.

Měl bys spíš brzdit v tom svém Renault boji, posledně jsi tu tvrdil, jak je Renault evropskou dvojkou apod., jenže bohužel, koncern Renault možná, díky výraznému nárůstu lowcostové Dacie, ale samotná značka je až za Fordem a Opelem. Jinými slovy, redakci viníš z účelovosti výběru informací, sám jsi horší. :-!
22. 7. 2014 13:19
Smyslem článku bylo KLIKNOUT
a to se myslím podařilo ;-)
21. 7. 2014 23:39
Re: a pro koho?
nevim co mas za galerii ale ja tam mam dve fotky