Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Chevelle Slammer: Klasika šedesátých let s moderní technikou

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Chevrolet zhmotnil sen mnoha svých fanoušků a postavil kupé ze šedesátých let s motorem, který má i Corvette Stingray. Jedinou vadou je skutečnost, že se jedná o výstavní koncept.

Chevrolet na severoamerickém trhu tradičně vedle kompletních automobilů nabízí širokou paletu komponentů a to včetně kompletních motorů a převodovek.

K jejich prezentaci pak vedle svých současných vozů poměrně často využívá i atraktivních klasiků ze své minulosti, aby amatérským i profesionálním stavitelům hot rod, lowriderů a řady dalších zakázkových strojů předvedl, že právě pro ně má připraveny ideální díly.

Tentokrát si pro SEMA Show připravil koncept Chevrolet Chevelle Slammer, který na první pohled působí jako lehce upravené kupé modelového roku 1969, které dostalo moderní 20palcová kola a dočkalo se snížení světlé výšky.

Ve skutečnosti z původního vozu z konce šedesátých let zůstala prakticky jen karoserie s nosnou rámovou konstrukcí, zatímco technika, která se v ní ukrývá, je čerstvou novinkou v katalogu komponentů značky Chevrolet.

Chevrolet Chevelle Slammer má totiž demonstrovat možné využití nového osmiválce LT376/535 s přímým vstřikováním ve spojení s rovněž novou čtyřstupňovou automatickou převodovkou SuperMatic 4L75-E schopnou přenést točivý moment až 881 N.m.

Osmiválec, který se ukrývá pod kapotou kupé, je novinkou v katalogu komponentů značky Chevrolet, ale znají jej například majitelé modelů Corvette Stingray či Camaro SS. V podobě, v níž je tento motor o objemu 6,2 litru použit v kupé Chevelle disponuje výkonem 394 kW (535 k), což o 55 kW (75 k) více než u Corvette a v tomto provedení má být rovněž nabízen k prodeji.

Chevrolet Chevelle Slammer vedle svého exteriéru a pohonné jednotky, kterou si lze na rozdíl od celého vozu pořídit s tovární zárukou přímo od výrobce, zaujme i interiérem, jemuž vévodí červenou kůží čalouněná sedadla ze šesté generace modelu Camaro a na zakázku sestavená palubní deska.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
3. 11. 2016 11:48
Proste nadhera
:yes: