Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Corvette Stingray se připravuje na oslavy výročí

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Chevrolet Corvette do roku 2018, v němž oslaví 65 let od zahájení výroby své první generace, vstoupí s lehkými retušemi.

Chevrolet Corvette se veřejnosti poprvé představil v lednu roku 1953 na výstavě Motoroma v New Yorku v hotelu Waldorf Astoria jako sněhobílý roadster s kódovým označením EX-122.

Prozatím poslední v pořadí sedmá generace Chevroletu Corvette byla odhalena na počátku roku 2013 v provedení pro modelový rok 2014 a stala se od roku 1976 prvním zástupcem své modelové řady s označením Stingray.

Pro modelový rok 2018 se Chevrolet Corvette dočkal drobných změn ve své výbavě, z nichž se některé decentně projeví i na vzhledu. Právě mezi ně patří výměna v současnosti standardních 18palcových předních a 19palcových zadních kol za nová 19palcová přední a 20palcová zadní.

Změny se dále týkají revize palety laků karoserie a nově bude na přání k dispozici střecha v odstínu Spice Red, jenž bude v nabídce i pro čalounění interiéru. Zákazníci pak budou mít ještě možnost volby z pěti různých provedení kol.

Součástí standardní výbavy pro všechna provedení se nově stane HD autorádio či vylepšený head-up displej a parkovací kamera, pracující s větším rozlišením. Na přání je pak k dispozici přepracovaný Performance Data Recorder.

Pro základní provedení Corvette Stingray je novinkou možnost objednat si samostatně tlumiče Magnetic Ride Control, které byly doposud v nabídce pouze v rámci vybraných paketů.

Specialitou oslavující pětašedesát let výrobu modelové řady Corvette je paket Carbon 65, zahrnující vedle řady prvků z uhlíkových vláken i sedadla Competition Sport či modré brzdové třmeny a specifickou grafiku na blatnících a dveřích.

Tímto paketem, jehož cena je 15.000 amerických dolarů (zhruba 338.000 Kč), má být vybaveno maximálně 650 vozů modelového roku 2018.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - 3_diamanty
25. 7. 2017 11:30
Re: gratulacia
ved ja ani netvrdim ze tieto dva vozy si konkuruju nejako priamo... len pisem ze prave tieto dva sportiaky su u mna numero uno... a ano kazde z nich je ine to vidime vsetci ... presne tak...

corvettou by som si uzival tie nekonecne km americkeho stredozapadu a evoru by som sa siel zase vyblaznit na ring v eu ;-) ...
Avatar - Barrichello
25. 7. 2017 10:15
Re: gratulacia
Vette bych s Evorou zrovna nesrovnával, úplně jiné pojetí aut.

Jinak výroční je určitě úctyhodné, Vette je super hlavně za cenu za kterou jdou pořídit mírně ojeté kousky.
Avatar - 3_diamanty
25. 7. 2017 09:09
gratulacia
tak to je uz ozaj na sportiak seriozne vyrocie hodne uznania :yes:

corvette bolo inak u mna vzdy sportove auto c.1 spolu s evorou ... proste taketo numero uno :yes:

evora je kusok mensia a asi bude este asi viac zivocisnejsia a ultimativnejsia navzdory mensim vykonom napriek tomu paci sa mi na corvette prave aj to ze s nou by sa malo dat jazdit aj ako autom na kazdy den ... viem si to zivo predstavit.. garaz kdesi v slnecnom beverly hills... v nej zlte corvette stingray s velkym V8 a 7st manualom [odkaz] .. a zrazu ziadna trasa nie je nudna ani dost dlha a neprekonatelna :-)