Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Corvette Stingray Z06: Žlutočerný rejnok je venku

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Chevrolet nám dal ochutnat ostrou Corvettu Z06 před měsícem, ale neukázal nám nic víc než kus vstupu vzduchu a levé přední kolo. Teď je ale všechno jinak!

Jedna špionážní fotka nezamaskovaného auta také kolovala internetem již v prosinci a je zřejmé, že žlutočerný sporťák na ní byla skutečně Z06. Teď už jsou venku oficiální fotky, byť jde opět o únik původně zveřejněný serverem Left Lane News. Zda byl plánovaný, nebo si to u General Motors někdo odskáče, je celkem jedno. Důležité je, že se na rejnoka v efektních vosích barvách můžeme podívat, jak ve skutečnosti vypadá a nahlédnout i dovnitř.

Tohle auto vás možná nezraní elektrickým proudem, ale bude bodat. A konkurenci jakbysmet. Zepředu však vypadá, jako by ji spíš chtělo slupnout. Čumák dostal jiné větrací mřížky a karbonové lízátko, které je protažené do boků a tvoří lemy předních blatníků. Také nástavce prahů jsou z uhlíkových kompozitů a zadní difuzor se čtyřmi koncovkami výfuku jakbysmet. Tahle partie se podobá standardní verzi asi nejvíc. Tedy až na zadní křídlo. Interiér možná zůstává trochu za očekáváním. Od běžného modelu se až na hliníkové prvky prakticky neliší. Pod volantem jsou ale navíc pádla.

V tuhle chvíli je znám výkon 462 kW a točivý moment 880 N.m, čísla zveřejnil samotný výrobce. Zatím ale není úplně jasné, jaký motor v útrobách bude. Jistě, vidlicový osmiválec, ale objem zůstává v tuhle chvíli tajemstvím. Může zůstat na základních 6,2 l v případě LT1, ale také se spekuluje o sedmilitru, prý atmosférickém. Vyboulení kapoty svědčí spíše o použití kompresoru a agregátu LT4, zdroje připouštějí i turbodmychadlo, nebo rovnou dvě. Rovněž o použité převodovce panuje řada nejasností. Základní Corvette C7 je vybavena sedmistupňovým manuálem a automatem se šesti rychlostmi, chystá se však osmistupňový.

Stingray Z06 vypadá hodně agresivně, narostly mu svaly a hlavně na okruhu s ním bude určitě i díky pneumatikám Michelin Pilot Sport moře legrace. Na přesné detaily si ale budeme muset počkat ještě nějakou tu hodinu. Odhalení v Detroitu se ovšem kvapem blíží.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)