Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Cruze Hatchback 2017: (bohužel) nic pro Evropu

Michal Fokt
Diskuze (16)
Chevy má (konečně) moc pěkný kompaktní hatchback. Jenže na našich silnicích se nový pětidveřový Cruze bohužel neobjeví.

Nevím, jak jste to měli vy, ale mně se opravdu hodně líbil minulý Chevrolet Cruze. Sedan byl sympaticky hranatý a měl perfektní proporce, jenže useknutý zadek odvozeného hatchbacku neslušel. Teď je situace jiná - General Motors představuje druhou generaci kompaktního hatche a v tomto případě už nám může být opravdu líto, že Chevrolet z Evropy odešel a tudíž se tu pětidveřák nabízet nebude.

Štíhle působící novinka, vycházející z vloni představeného sedanu Cruze, trošku připomíná minulou verzi koncernového Opelu Astra, ale to rozhodně není stížnost, navíc jeho linie a tvary dávají jasně najevo, že jde o model pro závěr druhé dekády 21. století. Odtrhová hrana dostala křídlo, za které by se nestyděl ani kdejaký hot-hatch, ostatně zadní nárazník s náznaky otvorů a difuzoru odpovídá americkému vnímání pětidveřáků jako sportovně laděných aut z Evropy.

Zdařilá je i optika zadních svítilen a potěší tvar okna pátých dveří, jenž auto sympatickým způsobem snižuje a rozšiřuje. Elegantní karoserie ukrývá velmi prostorný kufr o velikosti 524 litrů, další důvod, proč zamáčknout slzu. K pohonu slouží známá přeplňovaná čtrnáctistovka se 113 kW při 5600/min a 240 N.m ve 2000 otáčkách. Kombinovat ji lze s se šestistupňovými skříněmi, manuální i automatickou s měničem. Image "lepšího" Cruze podpoří i politika výbav, zatímco sedan se nabízí ve specifikacích L, LS, LT a Premier, hatchback bude k mání pouze ve dvou nejvyšších. Světová premiéra proběhne příští týden v Detroitu, prodej se rozjede ve druhé polovině roku.

Michal Fokt
Diskuze (16)
30. 1. 2016 13:28
Re: Kia Cee'd
autor zabudol že v USA merajú kufor až po zadné okno >:D
Samozrejme to ani v sedane nemá 524litrov a nie to ešte HB :-)
Inak mám posledný model býv. generácie predávaný v EÚ a som celkom spokojný :-)

Avatar - Individualita
9. 1. 2016 15:38
Re: :(
Celkově je Chevyho škoda :-(
Avatar - Aoyagi
9. 1. 2016 11:15
Re: :(
Já tedy v minulé generaci (tou se zadními světly inspirovanými Camarem) seděl, a interiér mi opravdu levný nepřišel :-) . Pravda, na zadní sedačky jsem se jen kouknul.
8. 1. 2016 23:05
Re: :(
Malibu vypada, jako Legacy, resp. naopak ;-)
Avatar - 3_diamanty
8. 1. 2016 19:28
Re: Dizajn
je to ozaj kusok take rozharane suhlasim.. mozno az moc pozerske a pompezne ale mozno to robi ta farba.... chcelo by to realnejsie foto.... predosly cruze hatch bol ale celkom pekny