Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet se s novými modely řady Silverado vrací mezi výrobce nákladních vozidel

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Chevrolet oficiálně představil svá nová středně těžká nákladní vozidla. Novinky rozšiřují modelovou řadu pick-upů a podvozků s kabinami Silverado.

Koncern General Motors pod značkami Chevrolet a GMC nabízel středně těžká nákladní vozidla do roku 2009. Tehdy byla ukončena výroba modelu Chevrolet Kodiak, resp. GMC TopKick. Tato vozidla byla mimochodem v letech 2006 až 2009 v nabídce i jako pick-upy s komfortně zařízenými čtyřdveřovými a pětimístnými kabinami.

Po ukončení výroby modelů Kodiak a TopKick se koncern General Motors stáhl ze severoamerického trhu se středně těžkými nákladními vozidly. Nyní se však vrací se se zcela novými vozidly, která zařadil do své modelové řady, kterou doposud tvořily pouze pick-up Silverado 1500, Silverado 2500 HD, Silverado 3500 HD a podvozky s kabinami, odpovídajícími technikou pick-upům 3500 HD.

Novinky značky Chevrolet, které spadají do severoamerických tříd 4,5 a 6 pro nákladní vozidla, nesou označení Silverado 4500 HD, 5500 HD a 6500 HD. Základem těchto nákladních vozidel je tradiční žebřinový rám, na němž bude uložena krátká dvoudveřová nebo dlouhá čtyřdveřová kabina s klasickou kapotou motoru.

V přídi nových zástupců značky Chevrolet je usazen přeplňovaný vznětový motor Duramax o objemu 6,6 l s nejvyšším výkonem 257 kW (350 k) a točivým momentem 950 N.m. Standardem budou převodovky Allison a zákazníci budou mít možnost volby mezi verzemi s pohonem zadních nebo všech čtyř kol.

Interiéry těchto vozidel mají nabízet podobný komfort jako u menších pick-upů řady Silverado. Součástí výbavy bude mimo jiné 4G LTE internet, Apple CarPlay, Android Auto a bezdrátové nabíjení mobilních telefonů.

Na severoamerický trh mají být nová nákladní vozidla značky Chevrolet uvedena v rámci modelového roku 2019 se spuštěním výroby koncem letošního roku. Na trhu se pak stanou přímou konkurencí pro vozy Ford F-650/F-750 a Ram Chassis Cab.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)