Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Silverado HD stanovil nový světový rekord v tažení vlajky (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Chevrolet má díky modelu Silverado HD nový zápis v Guinessově knize rekordů. Cílem celé akce bylo ovšem vyzdvihnout nový přeplňovaný vznětový osmiválec pod kapotou tohoto pick-upu.

Chevrolet pro modelový rok 2017 uvedl model Silverado HD s novým provedením motoru Duramax 6.6 V8. Tento turbodiesel má s hodnotami 332 kW (445 k) a 1234 N.m disponovat o 19 procent vyšším výkonem než předchozí verze.

K demonstraci schopností svého pick-upu s novým motorem zvolila automobilka poměrně netradiční způsob a na závodním okruhu Texas Motor Speedway, jehož ovál má délku 1,5 míle (2,41 km) s ním stanovila nový rekord, který byl zapsán do Guinessovy knihy rekordu.

Na konstrukci umístěnou na zádi pick-upu Chevrolet Silverado HD modelového roku 2017 s motorem Duramax 6.6 V8 byla připevněna americká vlajka široká 12,2 m a dlouhá 24,4 m, kterou při rozjezdu musel přidržovat dvacetičlenný tým pomocníků.

Pro zápis do Guinessovy knihy rekordů musel pick-up s vlajkou, která se nedotkne země ujet minimálně 100 metrů, ale nakonec byl tento požadavek několikanásobně překonán, když s ní silverado celkem čtyřikrát objel celý ovál Texas Motor Speedway.

Chevrolet Silverado HD se pak kromě vlajky Spojených států amerických projel i s vlajkou státu Texas o stejných rozměrech.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)