Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler v Ženevě 2010

Ondřej Láník
Chrysler v Ženevě letos poprvé zaujal své místo po boku Lancie. Budoucí strategické plány obou značek jsou totiž velmi provázané. Zatím se to na modelové skladbě neprojevuje, od zahájení spolupráce Fiatu a Chrysleru uplynula jen krátká doba.

V Ženevě byly k vidění modely nabízené v Evropě (Sebring Cabrio, Grand Voyager, PT Cruiser), ale taky dvě studie vycházející z Chrysleru 300C.

Chrysler 300C eco style

Tato studie je zaměřena na přátelskost použitých materiálů k životnímu prostředí i k samotné posádce.

V interiéru jsou využity recyklované materiály. Sedadla jsou částečně čalouněna recyklovaným velmi odolným semišem, koberce jsou z již jednou použité juty a dveřní výplně dostaly bambusové prvky. Karoserie dostala vodou ředitelný světlý lak a černou střechu.

300C design study

Prvním náznakem toho, že nejbližší budoucnost Chrysleru je spojena s italskou skupinou Fiat, je studie 300C s interiérem dodaným na zakázku od italského specialisty Poltrona Frau. Interiér kombinuje bílou barvu slonoviny a matkou čerň. Italové tak zřejmě naznačili, že i interiéry amerických legend by mohly jednou konkurovat kvalitou a luxusem evropským prémiovým modelům. Zde konkrétně se o čichové, hmatové i vizuální vjemy stará množství pravé kůže (na přístrojové desce, čalounění dveřních výplní a sedadlech), alcantary a kašmíru (na kobercích).


Ondřej Láník