Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Klasická MPV nejsou mrtvá! Chrysler Pacifica má šestiválec a je Simply Clever po americku

Michal Dokoupil
Diskuze (46)

Klasicky střižené MPV s pohonem všech kol a atmosférickým šestiválcem? V současné Evropě to zní jako čirá fantazie, přesto se tu takové auto prodává a to nijak draze.

Koncern Chrysler byl spolu s Renaultem zakladatelem třídy MPV. Chrysler Voyager se dlouho vyráběl a prodával v Evropě a byl zde úspěšný, ostatně některou z pěti generací dodnes na cestách potkáváme. Pak se ale na pár let přejmenoval na Lancii, než se ze starého kontinentu stáhnul úplně. Podobný osud potkal většinu MPV, ostatně i Renault Espace je už pouze velkým SUV.

Ne však Chrysler, ten svému klasickému MPV věří i nadále. Jen se nově jmenuje Pacifica a prodává se už pouze za Atlantikem. Díky tomu si auto mohlo nechat atmosférický benzínový šestiválec a za příplatek má také pohon všech kol. Kromě klasického rodinného transportéru ale umí být také luxusně vybaveným křižníkem se spoustou vychytávek.

Americká auta mají spoustu příznivců i u nás a díky tomu se jejich dovozu věnují nezávislí dovozci. Jako třeba Tucar, od kterého jsme si Pacificu ve vrcholné výbavě Pinnacle půjčili. Za kolik se dá takové auto pořídit, jakou nezvyklou výbavu má na palubě a jak vlastně jezdí, to se dozvíte v našem videu.

Michal Dokoupil
Diskuze (46)

Doporučujeme

Avatar - emkejx
7. 8. 2023 08:38
trosku zastaraly stredovy panel
ale pokial to so sebou pracuje, tak nie je o com, velmi zaujimave auto pre velku rodinu.
6. 8. 2023 06:39
uz som jednu zodral
mal som voyagera zodral som ho , potom som zobral pacificu , mam na nej za 4,5 roka 253t uz je na bazosi , 8m som mal perfektne v phe ma uz caka dalsia stvorkolka,bhuizal iba 7m, mal som aj rozne SUV od BMW ale MPV je top auto je to vacsie ao rozne civilne dodavky vdaka svojej flexibilite .Vsetci co to videli a vozili sa v pacifice boli nadsney. Ten motor je bozsky, vozenie ako keby ste sedlei stale v byvacke . doporucujem kazdemu kto chce poriadne auto a vela jazdi . niej eto ziadna doavka do mesta
1. 8. 2023 15:12
Re: Usa
At srovnam cokoli s cimkoli, tak to porad budou auta, ktera v 7 mistnem usporadani prijdou o kufr. To byla i hlavni pointa mych prispevku, ze ekvivalent pacificy, resp. americkych minivanu Evropa nikdy neumela. Coz nejlepe dokazal sam VW tim, ze se sharana v zadne generaci ani nepokousel do USA dovazet a misto toho nabizel Grand Voyager pod nazvem Routan.
Avatar - rohYpnol
1. 8. 2023 13:34
Re: Usa
Srovnej si Sharan a Espace/Grand ze stejné doby. Samozřejmě s ohledem na představení daně generace.
1. 8. 2023 11:44
Re: Usa
Proc srovnavam nesrovnatelne a proc by BMW 3 melo byt vetsi nez 5?