Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler Ypsilon: Nové fotografie

David Bureš
Diskuze (9)
Chrysler začal ve Velké Británii prodávat model Ypsilon, oproti výchozí Lancii se liší jen jinými logy.

Chrysler zahájil prodej modelu Ypsilon na britských ostrovech. Od výchozí stejnojmenné Lancie se pětidveřový hatchback liší jen výměnou log, místo nápisu Lancie se tak na autě objevují roztáhlá křídla s nápisem Chrysler. První cena ve Velké Británii je stanovena na 10.695 liber (cca 305 tisíc korun).

Stejně jako v případě Lancie mají zákazníci na výběr tři motory, standardně doplněnými o systém Start&Stop. Jednotky jsou kombinovány s pětistupňovým manuálem, k 0,9 TwinAir je možné si pořídit robotizovanou převodovku.

Nejlevnější zážehová osmiventilová čtyřválcová dvanáctistovka Fire Evo II nabízí 51 kW při 5500 min-1 a točivý moment 102 Nm při 3000 min-1. Nejmodernější techniku zastupuje dvouválcový motor 0,9 TwinAir Turbo o výkonu 63 kW s ventilovým rozvodem MultiAir. Dosahuje maxima točivého momentu 145 Nm při 2000 min-1, v režimu ECO dojde ke snížení na 100 Nm, což zároveň pomáhá srazit konzumaci benzinu.

Příznivci nafty mají jedinou volbu: turbodiesel 1,3 Multijet II se čtyřventilovou technikou o výkonu 70 kW při 4000 min-1 a točivém momentu 200 Nm/1500 min-1. Novou generaci vstřikování common-rail a turbodmychadlo s variabilní geometrií lopatek v tomto případě doplňují například variabilní olejové čerpadlo nebo alternátor s funkcí rekuperace. Výsledkem je kombinovaná spotřeba 3,8 l/100 km.

Chrysler Ypsilon je ve Velké Británii prodáván ve třech stupních výbavy. Základní S nabízí čtyři airbagy, elektrické stahování předních oken, rádio s CD/MP3 přehrávačem a 15palcová kola.

SE přidává okenní airbagy, kožený volant a hlavici řadicí páky, manuální klimatizaci a elektricky ovládaná zpětná zrcátka. Vrcholem je Limited s 16palcovými koly a dalšími prvky upravujícími vzhled vozu.

Karoserii Ypsilonu je možné si pořídit i v dvoubarevném provedení, kdy je střecha a kapota auta lakována jinou barvou než zbytek karoserie. Zákazníci si mimo jiné mohou připlatit za systém automatického parkování, nazvaný Magic Parking.

Důvod, proč se Lancia Ypsilon (a větší hatchback Delta) prodává ve Velké Británii a Irsku pod značkou Chrysler, je ryze marketingový. Vedení italského koncernu tvrdí, že značka Chrysler má na britských ostrovech lepší jméno než Lancia.

David Bureš
Diskuze (9)
3. 10. 2011 14:55
chrysler ypsilon
moc pěkná lancie opravdu se povedla,ale ten marketing s názvem Chrysler krok vedle
Avatar - Barrichello
3. 10. 2011 14:47
Re: Nešerednější Chrysler všech dob
Na tomhle se vyřádí >:D
3. 10. 2011 13:01
Mrk
No, mrkol som sa na to auto (Lancia) na autosalóne v Nitre, a musím povedať, že hlboké sklamanie. Pre vodiča pritesné - za ten široký stredový panel a konzolu šaltpáky by si tvorca zaslúžil byť týždeň o hlade. Materiály v interiéri by som nazval akokoľvek, len nie kvalitné, tobôž nie luxusné, a o dielenskom spracovaní škoda hovoriť. Odstávajúce dvierka skrinky pred spolujazdcom, ktoré pri otváraní kladú odpor, že som mal pocit, že ich ulomím, to si dnes nedovolí ani Dacia.
3. 10. 2011 12:36
No nevím , asi mám něco s očima
Já teda na těch fotkach nevidím žádnýho Chryslera ale Lancii . :-O
3. 10. 2011 12:09
Re: Nešerednější Chrysler všech dob
:-) :yes: