Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chtěl spálit benzin, místo toho zapálil Gallardo

David Bureš
Diskuze (9)
Několik minut naplno sešlápnutého plynu znamenalo, že se italský supersport přehřál.

Bílé Lamborghini Gallardo LP550-2 Bicolore se mělo zúčastnit automobilové výstavy v Portlandu. Pořadatelé ale dovnitř výstavní haly vpustili z bezpečnostních důvodů jen takové vozy, které měly nádrž paliva maximálně z čtvrtiny plnou. To však Gallardo nesplňovalo, a tak se jeden z vystavovatelů rozhodl, že nějaký ten benzin spálí.

Místo toho, aby se s vozem projel a palivo spálil během jízdy, si vystavovatel usmyslel, že bude jednodušší, když se jen posadí do auta a při zařazeném neutrálu šlápne na plyn, aby se motor dostal do otáček.

Krátce poté ale vystavovatele tato činnost omrzela, a tak zaklínil mezi plynový pedál a sedačku kus dřeva (!), aby nemusel uvnitř auta sedět a mít sešlápnutý plyn. Stačilo jen několik minut, aby se stalo to, co by rozumný člověk očekával. Italský supersport se přehřál a z motorového prostoru se vyvalil dým. Automobil byl poté rychle uhašen a z výstavy odvezen.

Zaměstnanci, který měl Lamborghini vystavovat, určitě nepoděkuje majitel automobilu. Bílé Gallardo totiž bylo v soukromých rukou a na výstavu bylo pouze zapůjčeno. Právě proto se s ním vystavovatel zřejmě bál projet.

Shořelé bílé Lamborghini bylo Gallardo LP550-2 Bicolore. Loni představená limitovaná edice desetiválcového babylamba má dvoubarevnou karoserii, s černou částí kontrastuje jedna z pěti nabízených barev – žlutá Giallo Midas, oranžová Arancio Borealis, šedá Grigio Telesto, modrá Blu Caelum nebo právě bílá Bianco Monocerus.

Automobil je v Severní a Jižní Americe prodáván s pohonem zadních kol a s motorem o výkonu 405 kW, zatímco pro zbytek světa je určeno o něco silnější Gallardo LP560-4 Bicolore s pohonem všech kol a desetiválcem s 412 kW.

David Bureš
Diskuze (9)
30. 1. 2012 18:17
Re: ok
Ctes jeho prispevky, dyt on to auto vynasi i nad tyhle auta jako je lambo, ferrari atd. a jeste tu lidem nadava do komunistu. Ano amici jsou na tohle ponekud jednodussi, ale ne vsichni. A prvni zminil on svoje auto ne ja ;-) Ostatne uplne nechapu to ze auto ma mit nadrz plnou z jedne tretiny nebo kolik tam rikali protoze nektery tyhle auta maj 100 litru nadrz, nektery 75 litru a to je sakra rozdil.... To uz je jedno jestli je ta nadrz plna nebo poloprazdna
30. 1. 2012 00:15
Lambo
Co k tomu říct? Snad jen, že vystavovatel je idiot. Když se bál projet, co takhle ty 3/4 paliva z nádrže odsát? Aha, aby ho to napadlo na to by musel dokončit aspoň high school, prostě demence.
29. 1. 2012 21:24
Re: ok
Třeba tím chtěl naznačit, že tímhle způsobem (nechat běžet motor) by to asi trvalo pěkně dlouho a proto se to nezdá být inteligentním nápadem.
Přičemž začneš nesmyslně útočit na jeho auto. Nepřipadá ti to poněkud hloupé? ;-)
29. 1. 2012 20:43
Re: ok
A ty jako elita naroda nam to musis objasnit a jeste nam rict, kolik bere tvoje auto na hodinu >:D Nic proti ale zajimalo by me kolik bere ta tvoje fobie pri tahlym stoupani na dalnici dejme tomu ve 110km/h, jestli to dokaze udrzet, pri zapnuty klime atd.... To i to gallardo ma min ;-)
Avatar - beibej
29. 1. 2012 19:20
a kde je
nějaký video nebo foto z té akce? Jestli nemáte tak proč o tom píšete? :no: