Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën E-Mehari styled by Courrèges: Plážový elegán (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Koncept připravený pro autosalon v Ženevě si pohrává s materiály v nejrůznějších odstínech bílé barvy, která je poznávacím znamením módní značky Courrèges.

Citroen E-Mehari, který svým jménem i zaměřením odkazuje na populární model Méhari, se představil v prosinci loňského roku a nyní bude na ženevském autosalonu prezentován prostřednictvím konceptu, jehož vznik je výsledkem spolupráce automobilky s francouzským módním salónem Courrèges.

Čtyřmístný elektrický kabriolet se díky tomu může pochlubit jedinečným provedením svého exteriéru i interiéru, kde vládnou odstíny bílé barvy v kombinaci s kontrastními linkami a prvky v oranžové barvě. Vedle barevného provedení se koncept od produkčního E-Mehari odlišuje i absencí zadního ochranného oblouku.

Prostor pro cestující pro zajištění komfortu a zároveň i exkluzivity nabízí čalounění velmi kvalitní bílou kůží na panelech dveří, palubní desce a zadní lavici. Na kůží pokryté podlaze leží bílé koberečky.

Citroën E- Mehari styled by Courrèges má posuvnou střechu a čtyři plnohodnotná místa se zvýšeným sedákem. Pevná střecha z plexiskla vypadá jako pokrytá jinovatkou a cestujícím poskytuje výhled ven z vozu. Přes zadní otevírací víko je přístup do zavazadlového prostoru, do kterého se vejde exkluzivní sada zavazadel, kterou tvoří tři modely z bílé kůže s lemovkou z leskle oranžového vinylu.

Koncept sdílí techniku se sériovým provedením E-Mehari, což znamená, že k jeho pohonu slouží elektromotor, který mu umožňuje dosáhnout maximální rychlosti 110 km/h. V městském provozu tento vůz ujede až 200 km. Dobíjí se na plný výkon za osm hodin přes stojany 16 A za třináct hodin přes domácí zásuvku 10 A.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
29. 2. 2016 16:29
Tlsťoch
Voči pôvodnému askétovi je tento spuchnutý knedlík vážne hrozný. Asi začnem opäť volať po profesionálnych štylistoch z Talianska, čo stvárajú títo fabrickí "tieždizajnéri", to už snáď nie je možné.