Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën posiluje – Sainz bude jezdit s Xsarou WRC!

Miloslav Fišer
Diskuze (0)
Přípravy na nadcházející ročník Mistrovství světa v automobilových soutěží jsou v plném proudu a v plném proudu je i přestupový kolotoč jezdců...

Přípravy na nadcházející ročník Mistrovství světa v automobilových soutěží jsou v plném proudu a v plném proudu je i přestupový kolotoč jezdců. Do startu prvního letošního podniku v Monte Carlu zbývá přibližně měsíc a již dnes je jasné, že týmem, se kterým se bude muset hodně počítat, je také francouzský Citroën.

Sezónu 2002 doprovázely u Citroënu náročné testy a několik startů ve vybraných soutěžích s cílem prověřit schopnosti vozů a posádek na různých površích. Dále měla tato sezóna prověřit činnost a organizaci doprovodného týmu, aby celý sportovní tým byl dokonale připraven na nadcházející ročník. Citroën se v něm objeví na startu všech čtrnácti podniků se třemi vozy Xsara WRC. Tyto vozy prokázaly již v uplynulém ročníku své kvality a patřily tak k příjemným překvapením. Za zmínku stojí vítězství posádky Sébastien Loeb/Daniel Elena na Německé rallye. Bez nadsázky tak lze říci, že je zde jeden z vážných konkurentů Peugeotů 206 WRC v boji o přední umístění.

Nejvyšší ambice Citroënu prozrazuje také složení jednotlivých posádek. Posledně oznámeným a současně historicky nejúspěšnějším z trojice jezdců Citroënu pro nadcházející sezónu je dvojnásobný mistr světa Carlos Sainz. Tento španělský jezdec přichází od Fordu. Jeho novým spolujezdcem bude Marc Marti, který s Xsarou WRC absolvoval již několik soutěží jako spolujezdec Jesuse Purase. Další posádkou, která přešla od Fordu kompletní, je Colin McRae a Derek Ringer. Skotský jezdec Colin McRae se řadí k nejzkušenějším a nejúspěšnějším jezdům současnosti, což prokázal vítězstvím ve 25 soutěžích mistrovství světa. Zmíněnou dvojici doplní francouzská posádka Sébastien Loeb a Daniel Elena, která si svoji premiéru mezi vozy WRC odbyla v uplynulé sezóně. I přes poměrně malé zkušenosti a nevyzrálost Xsary WRC dokázala tato posádka zvítězit na Německé rallye a získat navíc několik velmi dobrých výsledků.

Miloslav Fišer
Diskuze (0)