Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Co chystá koncern Volkswagen na rok 2017?

Michal Fokt
Diskuze (14)
Letošní rok přinese několik klíčových modelů značek Volkswagen, Škoda, Seat, Audi, Porsche a Bentley.

Aféra Dieselgate zjevně neměla na koncern Volkswagen takový vliv, jak se asi očekávalo. Tedy minimálně co se prodejů týče. Společnost vloni zaznamenala růst o 3,8 % a prodala 10,3 milionu vozů. Důvod je zřejmý - nejvíce skandál dopadl na americký trh, kde patří VW k okrajovým hráčům, Evropa, kterou aféra jen "lízla", by nedala na "svůj VW" dopustit, ani kdyby jeho auta jezdila na medvídky koala a zbytek světa si nejspíš ničeho ani nevšiml.

To však neznamená, že by Dieselgate koncern nijak nepocítil, zabolel zejména po finanční stránce, některé projekty byly kvůli tomu zastaveny a jiné odloženy, spousta aut ale jede podle původního plánu a tak se letos dočkáme několika významných premiér. Zajímavé přitom je, že nejspíš nebudou převažovat SUV modely, kterých má stále skupina VW jako šafránu. Na řadě je totiž i několik "klasických" aut různých tříd.

Pokud jde o Škodu, do roku 2017 musíme zařadit Škodu Kodiaq, která se sice lišácky "prodává" od října, ale první auta zákazníci dostanou až v únoru. Skutečnou premiérou roku 2017 však bude druhá generace Škody Yeti. Když zůstaneme u SUV, na silnice vyrazí i na rozměry kodiaqu prodloužená verze Volkswagenu Tiguan a VW představí také třetí generaci modelu Touareg. Od touaregu odvozené Porsche Cayenne bude také debutovat letos.

Co se standardních modelů týče, letos se můžeme těšit na nové generace Volkswagenu Polo a Seatu Ibiza, na druhém konci škály pak bude stát Audi A8 a také další vydání kupé Bentley Continental GT. V prostoru mezi nimi bude působit sportovnější passat Volkswagen Arteon. Všechny tyto modely jsou oficiálně potvrzeny a dost možná je doplní ještě malé SUV od Seatu...

Pokud ale započítáme všechny facelifty, koncepty, motorické verze a kombinace s převodovkami, máme se letos v podání VW těšit téměř na 60 novinek. V období 2017/2018 se objeví také více než deset elektrifikovaných automobilů.

Michal Fokt
Diskuze (14)
13. 1. 2017 08:40
Re: Kodiak
Nezkazil. Já žádnou designovou revoluci nečekám ;-) Ve finále to bude nudná, předražená krabice s nějakým chcíplým eko motorem.
13. 1. 2017 08:38
Re: Kodiak
jj a SOP 34/2017 ;-)
Avatar - Ada je zase tady
12. 1. 2017 21:44
Re: novinky.
Zatím mi nikdo nevyvrátil, že tu píšou uhrovaté děti.
12. 1. 2017 21:24
Re: Kodiak
To si trafil presne, ale sedacky ma pekne, zaujimava je aj opierka hlavy.
12. 1. 2017 17:34
Re: Jiné koncerny
Celkove pokuty a kompenzace jsou cca. 400 mld. CZK (nejakych 15 mld. EUR). Kdepak asi ty penize panove z Vlkohradu sezenou?

Bude to na ukor dodavatelu, zamestnancu a hlavne zakazniku, tedy za vice penez mene muziky a v horsi kvalite. A taky oskubou akcionare.