Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čtyřdveřový Mustang? Ford zvažuje americkou odpověď na Porsche Panamera

Stanislav Kolman
Diskuze (23)
Ford Mustang je ikonický sporťák, který se však může v budoucnu dočkat několika dalších variant…

Legendární Mustang je jednoznačně nejznámějším dílem americké automobilky Ford. Šestá generace modelu se objevila už v roce 2013, Evropané se ale dočkali až o dva roky později.

V roce loňském přišla na řadu omlazovací procedura a také jsme se seznámili se speciální edicí Bullit, která vznikla na počest filmu Bullitův případ se Stevem McQueenem v hlavní roli. A jestli vás tento unikátní kousek zajímá, brzy se můžete těšit na plnohodnotný redakční test!

Pokud ale čekáte, že teď bude kolem Mustangu zase nějaký čas klid, pletete se. Už jsme vás informovali o tom, že Ford chystá elektrický crossover a právě Mustang má být pro jeho design stěžejní inspirací. A jistě vás potěší informace, že automobilka plánuje prodej nejen doma, ale i v Evropě.

A nemuselo by zůstat jen u toho, z nedávného setkání s dealery totiž prosákla informace o tom, že modrý ovál zvažuje i čtyřdveřovou verzi modelu se stylem kupé, jež by mohla být odpovědí na Porsche Panamera či Mercedes-AMG GT 4dveřové kupé.

Další podrobnosti zatím zůstávají tajemstvím. Magazín Mustang 6G, tedy zdroj, který informaci přinesl, ale uvádí, že chystaný crossover a diskutované čtyřdvířko jsou jednoznačně dva odlišné modely. Pokud je to skutečně pravda, můžeme se v příštích letech těšit na pestrou nabídku velké americké ikony. Pětilitrový osmiválec nesmí chybět!

Stanislav Kolman
Diskuze (23)
Avatar - Barrichello
1. 11. 2018 12:38
Re: Mno
Sami to přiznávali že na všech dalších osobácích prodělávaj nebo nevydělávaj dostatečně, proto budou všechno ukončovat, zejména v USA.
Avatar - white label
31. 10. 2018 23:06
Re: pekne
Toť otázka... ;-)
Avatar - CHerokee
31. 10. 2018 19:27
Re: Mno
V Evropě to táhne také Fiest a Focus V USA F-150.
Avatar - CHerokee
31. 10. 2018 19:26
Re: pekne
Taky jsem se nad tím pozastavil. Mustang je globálně úspěšným vozem, takže není se co divit, že uvažují, co s ním dál. Cross over je ptákovina, ale to 4dvéřové "kupé" za 1,5 mio s 8 válcem by mohlo mít úspěch.
Avatar - wakantanka
31. 10. 2018 19:07
Re: Mno
Ty Fordu robíš účtovníctvo, že to takto sypeš na čom vedia a na čom nevedia zarobiť?