Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DC Duster: Indická proměna z rumunské levnoty v luxusní SUV

Michal Fokt
Diskuze (12)
Indický úpravce DC Design pokračuje v tunění levných vozítek. Teď změnil budgetové SUV od Dacie takřka v luxusní záležitost. A ani to není příliš drahé.

Pokud dneska potřebujete opravdu laciné SUV s pohonem všech kol, představuje Dacia Duster vcelku jednoznačnou volbu. Nezní to sice dvakrát lákavě, ale popravdě řečeno - nevypadá nijak hrozně a je poměrně komfortní, takže s ní nejspíš nebudete mít žádný zásadní problém.

Ovšem pokud byste zatoužili v případě tohoto vozu po větší exkluzivitě, ani to není problém. Indický úpravce DC Design, než proslul zejména šílenými úpravami Taty Nano, nabízí možnost udělat z Dusteru skutečně luxusní malé SUV. Chce za to sice 5 tisíc euro, tedy přes 150.000 korun, když si je ale přidáte k pořizovací ceně, za podobné peníze takový efekt s ničím jiným určitě neuděláte.

Záď a bok vozu zůstaly, až na použití hezkých litých kol, beze změny, což je možná trošku škoda, protože Dustera podle toho neomylně poznáte. Ovšem zepředu už byste asi hádali marně - auto dostalo nový přední nárazník a masku chladiče ve stylu Camara, která eliminovala dokonce i světlomety, které nahradily pouze LED pásky pro denní svícení. Funkci osvětlení patrně převezmou projektory v předním nárazníku, na každé straně tři, tedy samostatné pro potkávací i dálková světla a mlhovky. Vypadá to opravdu cool.

Největším problémem Dusteru je ovšem laciný interiér, odpovídající dané cenové hladině. A tady se teprve Indové vyřádili. Střecha je čalouněná černým mikroplyšem, palubní deska, horní část dveří a sloupky jsou vyvedeny v umělé kůži a nechybí ani velkoplošné imitace dřeva. Zadní sedadla, jejichž počet byl zredukován na dvě, přičemž nechybí možnost jejich individuálního nastavení, dostala zábavní systém a masivní středový tunel místo prostředního místa. Čalounění sedadel je vyvedeno v kombinaci tkaniny a kůže a protože s tímhle autem budete největší king, kdekoli se objevíte, pamatovalo se i na možnost rychlého vytvoření lůžkové úpravy. :-)

No řekněte sami - nechtěli byste ho?

Michal Fokt
Diskuze (12)
26. 4. 2013 01:18
Re: Fuj
Ukázka z jak auto s nevýraznou maskou a podprůměrným interiérem udělat maséra pro vozy vyšší třídy s nasazenou mnohem vyšší cenovkou. Mě se to líbí.
Avatar - Jaros71
24. 4. 2013 22:52
Re: VW Taigun
Ufff...to jsem se osypal... ;-) :-!
24. 4. 2013 22:19
Fuj
Ukázka jak z běžného auta udělat nevšední hnus.
Avatar - Pekelná Micinka
24. 4. 2013 20:36
Re: nebyt tych
:yes:
24. 4. 2013 19:25
Re: VW Taigun
Možná to není tím telefonem, ale tím, že VW kopíruje Dacii. :-)