Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Duster v novém provedení Essential

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Rumunská automobilka si pro autosalon v Ženevě nepřipravila žádný nový model, ale představila zde novou edici, která se z Dusteru rozšíří na všechny její modely.

Dacia Duster byla na loňském podzimní autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem hlavní hvězdou své značky s robotizovanou manuální převodovkou Easy-R a dvojicí speciálních vydání. Na autosalonu v Ženevě pak populární SUV posloužilo opět k prezentaci nové edice.

Dacia Duster Essential se od standardních provedení odliší za pomoci hnědého metalického laku karoserie Tourmaline Brown, lakovanými nárazníky, logem edice na D sloupku karoserie a standardně montovanými litými koly.

V interiéru mohou cestující počítat s centrálním zamykáním, elektrickým ovládáním oken, rozhraním Bluetooth a USB portem.

Edice Essential není vyhrazena pouze pro Duster, ale budou v ní nabídnuty i všechny ostatním modely Dacie, od Sandera, přes Logan a Logan MCV až pro Dokker a Lodgy.

Dacia již při premiéře této limitované edice v Ženevě potvrdila, že ji uvede ve vybraných evropských zemích, jimiž jsou Rakousko, Belgie, Chorvatsko, Česká republika, Dánsko, Německo, Maďarsko, Itálie, Lucembursko, Nizozemsko, Polsko, Portugalsko, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko a Velká Království.

Termíny zahájení prodeje a ceny jednotlivých modelů v edici Essential mají být zveřejněny před jejich vstupem na trh.

Spolu s uvedením edice Essential potvrdila Dacia v Ženevě uvedení robotizované šestistupňové manuální převodovky Easy-R vedle přeplňovaného zážehového tříválce 0.9 TCe 90 i pro vznětový čtyřválec 1.5 dCi 90.

Vedle Dusteru má být převodovka Easy-R ve spojení s turbodieselem k dispozici i pro modely Logan, Logan MCV, Sandero a Sandero Stepway za stejnou částku jako v případě benzinového motoru.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
4. 3. 2016 22:36
Re: Velká Království?
To bude asi něco novýho, pač ani gůgl to nezná a jak víme, ten zná všecko.
4. 3. 2016 20:58
Velká Království?
To je co za stát ta Velká Království. Vyzýváte čtenáře, aby si vypnuli blokování reklam, ale píšete takové perly. Bohužel, za takovou kvalitu nemůžete nic čekat