Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vyrazí Dacia Duster na Pikes Peak s motorem Nissanu GT-R?

David Bureš
Diskuze (3)
Duster se má podle francouzských médií vydat na slavný Pikes Peak.

O nasazení Dacie Duster do závodu do vrchu v Pikes Peak se podle francouzského Le Blog Auto živě diskutovalo na posledním závodu šampionátu Trophée Andros, jehož letošní ročník průběžně vede právě Duster s Alainem Prostem za volantem.

O stavbě Dacie Duster Pikes Peak prý uvažuje Jean-Philippe Dayraut, který by se posadil i za volant speciálu. Dayraut momentálně v šampionátu Trophée Andros závodí za konkurenční BMW.

Upravená Dacia Duster pro Pikes Peak by měla vycházet z verze Duster Ice, určené pro ledovou sérii Trophée Andros. S vývojem by měli pomoci specialisté ze společnosti Tork Engineering, kteří už stavěli Duster Ice.

Jako šok působí zpráva o tom, jaký motor Duster Pikes Peak použije. Podle Le Blog Auto to bude osmiválec z Nissanu GT-R, vyladěný až na výkon 850 koní (625 kW)!

Vedle zástavby nové pohonné jednotky bude Duster patřičně odlehčen, až na hmotnost 900 kg.

Trophée Andros je seriál závodů na sněhu a ledu, který je populární především ve Francii. Vedle Dacie Duster se ho letos účastní upravené BMW 1, Toyota Auris, Renault Clio, Fiat Stilo a Škoda Fabia. Závodní Duster Ice používá uprostřed uložený vidlicový šestiválec o výkonu 257 kW.

David Bureš
Diskuze (3)
1. 2. 2011 19:13
Re: osmiválec?!
tiez ma to zarazilo. GT-R ma sestvalec a nie osemvalec! :-!