Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia: Facelift pro sandera i Logan MCV

Michal Fokt
Diskuze (9)
Rumunská automobilka naráz omladila většinu svého portfolia v podobě modelů Sandero, Sandero Stepway a Logan MCV.

Po čtyřech letech nastává u modelu Dacia Sandero čas modernizace, na které se svezlo i kombi Logan MCV a "crossover" Sandero Stepway. Změn si možná ani nevšimnete, auta dostala novou optiku předních světlometů i zadních svítilen, modifikované nárazníky a nové designy kol. Zvýšený stepway navíc nese masku, inspirovanou SUV modelem Duster.

Auta jsou vybavena novým, moderně vyhlížejícím čtyřramenným volantem, jenž má konečně klakson ve středu a vyšší verze výbavy získaly povrchovou úpravu plastů "soft feel". Kabina také výrazně ožila díky stříbrným dekorům, stepway navíc dostal pochromované vnitřní kliky dveří a nové čalounění.

Ve výbavě se v závislosti na verzi objevuje couvací kamera, asistent pro rozjezd do kopce a nový tříválcový turbobenzin SCe o objemu 1,0 l a výkonu 55 kW, jenž je základem nabídky pohonných jednotek, jenž může být kombinován i s robotizovanou převodovkou Easy-R.

Michal Fokt
Diskuze (9)
28. 8. 2017 20:40
Sandero
Zdravím milí diskutníci, mám na Vás dotaz ohledně Sandera, jestli v něm někdo jezdíte, jak jste s ním celkově spokojeni? Jestli zvládá kilometry bez výrazných návštěv servisu, apod.? Zajímám se o tento vůz delší dobu, tak bych chtěl znát vaše názory, případně kde jste kupovali? Já uvažuji o koupi zde: [odkaz] ale zatím s tímto prodejcem nemám zkušenosti, tak se ptám. Předem díky za odpověď a přeji šťastně naježděné "kiláčky".
1. 10. 2016 07:17
SCe
Ano. Ten motor je atmosfera, ktera se dava do twinga. Puvodni 1,2 mela stejny vykon a pri testovaci jizde to bylo slaby jak trikrat vylouhovany polsky caj a to mluvim o sanderu, ktery je o cca 150 kilo lehci nez Logan MCV. Co Daciim opravdu chybi je schopny motor. Jako do auta velikosti Octavie davat max. 0,9 turbo je fakt malo a vykon schazi. I s tim turbem je to jenom na velmi pohodovou jizdu. Je to skoda, stejne jako dalsi zbytecne nedodelky a kompromisy.
30. 9. 2016 21:53
Re: SCe
Pôjde presne tak isto ako trojhrnčeková 1,0 TSI Oktávia. :-)
30. 9. 2016 19:19
Re: SCe
samozrejme, ten litrovy trojvalcek je v MCV nezmysel - uz povodna 1,2 16v bola na hrane, ale aj dacia sa potrebuje popalit, ako skodovka s fabiou junior, po roku, ked predaje pojdu dolu, tak to prehodnotia, ja osobne by som urcite tu 1,0 nekupil
30. 9. 2016 18:32
SCe
Ten trivalec SCe je samozrejme atmobenzin. S turbem by to melo tak 80 kW. Je docela na pytel, ze timhle konci moznost mit v techto modelech 4 valce. 0,9 TCe je tak naprosto jasnou volbou. Chtel bych videt, jak pojede MCV 1,0 nalozeny lidma na dovolenou se zapnutou klimatizaci...