Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dakar živě: Prolog byl zrušen kvůli nehodě. Čínská pilotka zranila diváky.

Jan Mička
Diskuze (17)
Pilotka měla při doskoku ztratit kontrolu nad vozidlem. Ke čtyřem zraněným okamžitě vyrazily tři vrtulníky a záchranné vozy.

První lednová sobota se na Dakaru nesla ve znamení úvodního prologu. Jedenáctikilometrová zkouška měla určit pořadí na startu první ostré etapy, byla však předčasně ukončena kvůli vážné nehodě na šestém kilometru trati.

Informace o nehodě jsou v tuto chvíli omezené, podle oficiální zprávy organizátorů však čínská pilotka Guo Meiling (startovní číslo 360) způsobila zranění čtyřem divákům. Závodnice měla při doskoku ztratit kontrolu nad svým vozem Mini, v důsledku čehož se dostala mimo trať. Původní neoficiální informace hovořily o devíti mrtvých, organizátoři soutěže ale nic takového nepotvrdili. Bezprostředně po incidentu vyrazily na místo čtyři vrtulníky a pět záchranných vozů. Místní policie později identifikovala dalších šest lehce zraněných osob.

Pro Guo Meiling to byl první Dakar v kariéře. Podle našich informací přímo z trati měla problémy se zvládnutím vozu už před nehodou.

Nehoda se stala v době, kdy jsme se nacházeli na přejezdu z Buenos Aires do bivaku v Rosariu (přesně v 17:59). Po motocyklech a čtyřkolkách stihlo vyjet na trať 59 automobilů, na další už nedošlo. Tomáš Ouředníček z týmu Tatra Buggyra Racing do prologu nevyjel, stejně jako všechny kamiony, které vždy startují jako poslední.

Prolog se opakovat nebude a piloti vyrazí do první etapy závodu podle startovních čísel. V kategorii kamionů vyjede jako první Rus Mardeev s vozem Kamaz. Aleš Loprais s Ivecem okusí trať jako čtvrtý a Martin Kolomý s Tatrou jako šestý.

Jan Mička
Diskuze (17)
Avatar - rokyta.p
3. 1. 2016 22:31
Re: Dakar?
Jo máš pravdu, ale co s tím chceš dělat? Naše piškoty vyrábí v polsku americký koncern. Auta z Boleslavi s Emilem Škodou moc společného nemají. Podívej se na Lopraise - Iveco. Dneska už je jedno zda Čech, Číňan nebo robot. Hranice padly. S Dakarem to máš stejný. Ano není to Dakar, chybí už jen, aby tam rozdával rozumy se svým jezdeckým (ne)uměním Leoš Mareš atd. Ale pořád je to zajímavá rallye a o to jde. :-!
Re: Dakar?
Kúzlo prišlo, kúzlo odišlo. Sabine tam zhora už len smutne pozerá...,
Re: nerozumím
Evidentne toho nechápeš dosť. Tak nič nepíš, keď nechápeš, lebo píšeš úplné blbosti.
Re: cinska svina
Ani nie tak prima jak blboun. Na kvadrát.
Re: nerozumím
Zvláštne, že sa nikto nezaujíma o to, ako bola postavená trať, či boli v mieste doskoku dostatočné bezpečnostné zóny, a či vôbec tam mali nejakí diváci byť...