Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Otevírá se další úsek dálnice D3. Zatím v jednom pruhu

Diskuze (1)
Celá část dálnice D3 mezi Ševětínem a Borkem by měla být hotová na jaře 2020.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zprovoznilo dnes v 10:00 jeden směr úseku dálnice D3 Ševětín - Borek na Českobudějovicku. Zatím se tu jezdí dvěma směry namísto jízdy po dosavadní silnici I/3, kde bude ŘSD stavět druhou část dálnice. Úsek je 7,7 kilometru dlouhý, povolená rychlost 80 kilometrů v hodině. V části úseku pojedou řidiči po I/3. ČTK to řekla mluvčí ŘSD Nina Ledvinová.

Povolená rychlost 80 kilometrů v hodině je o deset kilometrů vyšší, než se nyní jezdí po I/3, kde je rychlost omezená právě kvůli stavbě dálnice. Šířka jízdního pruhu bude v zimě 4,5 metru, v létě ji silničáři sníží na 3,5 metru. V zimě bude širší, aby se tam vešel pluh silničářů.

ŘSD úsek zprovozní v režimu předčasného užívání. Celá část D3 Ševětín - Borek by měla být hotová na jaře 2020. Nabídková cena na stavbu úseku D3 Ševětín - Borek je 933 milionů Kč bez DPH.

Zatím poslední jihočeský úsek D3 Veselí nad Lužnicí - Bošilec dlouhý 5,1 kilometru otevřelo ŘSD loni v říjnu. Na něj navazuje část Bošilec - Ševětín dlouhá 8,1 kilometru, bude stát 1,2 miliardy, první řidiči by po ní měli projet v červnu 2019. Na posledním úseku D3 k hranicím s Rakouskem ŘSD připravuje dokumentaci EIA, vykupuje pozemky. Na konci června zahájil stát proces EIA u části D3 v úseku Třebonín - Kaplice-nádraží. Stavět by se mohla začít v letech 2020 až 2021.

D3 má spojit Prahu s Českými Budějovicemi a rakouskými hranicemi, tam se napojí na rakouskou rychlostní silnici S10. Dálnice D3 by měla měřit zhruba 170 kilometrů, v provozu je asi 50 kilometrů.

Diskuze (1)
19. 12. 2018 19:54
Výsměch
Otevírá se nová část dálnice, tzn. nebudeme projíždět okreskou ve výstavbě, ale dálnicí ve výstavbě. S tímhle ať se jdou upřímně bodnout. Jezdím tam často a cesta k ČB je za mě nejsmutnější vizitkou dopravních staveb u nás.